پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا ◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
      اسباب‌بازی قابل تمدید چاپ سه بعدی که شبیه شخصیت ترسناک گیاه پیرانا از بازی‌های ویدیویی کلاسیک Super Mario Bros است. از Grabber قابل گسترش گیاه پیرانا برای برداشتن اقلام از مکان های صعب العبور، اعم از تنقلات، کلیدها یا سایر اشیاء کوچک استفاده کنید. نسخه چاپی سه بعدی که توسط Alice3DTreasures از مواد PLA سازگار با محیط زیست ساخته شده است، هم پایدار و هم برای محیط زیست بی خطر است. هر گیربکس تحت بازرسی های کیفی کامل قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا را برآورده می کند و در مجموعه اسباب بازی های طرفداران ماریو قرار می گیرد.
  • صندلی چوبی به شکل زرافه ◄ صندلی چوبی به شکل زرافه
      صندلی چوبی به شکل زرافه دارای کشوی یکپارچه برای نگهداری کاغذ طراحی و مداد رنگی است. صندلی زرافه طراحی شده توسط لوئیس لیم برای بچه ها به عنوان میز نقاشی و بزرگسالان می توانند از آن به عنوان صندلی برای نشستن و استراحت در حین بازی کودکان استفاده کنند.
  • lمیز کار مشترک با گربه ◄ lمیز کار مشترک با گربه
      میز اداری ارگونومیک با طراحی توخالی تضمین می کند که دستان شما در ارتفاع مطلوب قرار دارند و فشار و ناراحتی را در ساعات طولانی کار کاهش می دهد. میز توخالی طراحی شده توسط SUNRIU وعده می دهد که تجربه فضای کاری را با نگه داشتن دستان شما در ارتفاع عالی افزایش دهد. ناحیه فرورفته در داخل سطح میز شکل گرفته است و با ظرافت برای نگه داشتن دستان شما هنگام درگیر شدن با کارهای روزانه خود، حجاری شده است. میز ساخته شده از تخته سه لا شامل نقاط تعیین شده برای وسایل ضروری و ابزارهای رایج است که جریان کار را بهینه می کند و به هم ریختگی را به حداقل می رساند.
  • ک زنبور رباتیک ◄ ک زنبور رباتیک
      پهپاد مینیاتوری ساخته شده برای پرواز ازدحام مستقل شبیه یک زنبور رباتیک است و از الگوهای پرواز طبیعی زنبورها الهام گرفته شده است. Festo BionicBee تنها 34 گرم وزن دارد و به لطف ساختار فوق العاده سبک و مانور استثنایی، از قابلیت های چشمگیری برخوردار است. مجهز به فناوری پیشرفته، هر پهپاد به طور مستقل در یک گروه حرکت می کند و مسیرهای از پیش تعیین شده را با دقتی بی نظیر دنبال می کند. از طریق کالیبراسیون هوشمند، Bionic Bee عملکرد را بهینه می‌کند و هماهنگی یکپارچه را در میان گروه تضمین می‌کند. این نوآوری نشان دهنده اوج بیومیمیک و پیشرفت تکنولوژی در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین است.
  • تخت راحت با آکواریوم ◄ تخت راحت با آکواریوم
      تخت راحت با آکواریوم سفارشی بزرگ که 650 گالن آب را در خود جای می دهد و هنگام خواب شما را احاطه می کند . آکواریوم زیبای سر تخت برای Furnitureland South توسط Wayde King و Brett Raymer از تولید مخازن اکریلیک طراحی شده است.
  • تخت توتور ◄ تخت توتور
      تختخواب راحت طراحی شده تا شبیه موجودی غول پیکر شایان ستایش از انیمیشن من Neighbor Totoro اثر هایائو میازاکی باشد. در این تخت خواب / کیسه خواب نرم توتورو به راحتی به خواب خواهید رفت و رویای ماجراهای شگفت انگیزی خواهید داشت
  • چراغ شب به شکل حیوانات که شبیه یک گوسفند ◄ چراغ شب به شکل حیوانات که شبیه یک گوسفند
      چراغ شب به شکل حیوانات که شبیه یک گوسفند بامزه طراحی شده است ، به ایجاد لحظاتی دنج و خاطرات ماندگار با بچه های کوچکتان کمک می کند. چراغ شب گوسفند از MoziDozen، روال روزانه قبل از خواب را جالب نگه می دارد و شمارش گوسفندان را بسیار زیباتر می کند. ساخته شده از مواد طبیعی مانند گردو، خاکستر و نمد پشمی، درخشندگی نرمی از خود ساطع می کند که می تواند مطابق با ترجیحات فردی تنظیم شود. Sheep Lamp دارای فناوری بی سیم است که به آن اجازه می دهد تا از پایه شارژ جدا شود تا به راحتی در اطراف اتاق قرار گیرد. ایده‌آل برای داستان‌های قبل از خواب و شمارش گوسفند، The Sheep Night Light به همراهی لذت‌بخش برای کودکان در هنگام خوابیدن تبدیل می‌شود. هنگامی که داستان به پایان می رسد، گوسفند "به خانه باز می گردد" به پایگاه شارژ خود، آماده برای درخشش دوباره در شب بعد.
  • صندلی چوبی توسط جویس لین ◄ صندلی چوبی توسط جویس لین
      صندلی منحصر به فرد به نظر می رسد که گویی مستقیماً از تنه درخت بریده شده و به زیبایی طبیعت می پردازد و حس اصالت ارگانیک را القا می کند. صندلی چوبی جویس لین که شبیه تکه ای از تنه درخت است، از نظر بصری چشمگیر و غیر متعارف است و آن را در هر محیطی متمایز می کند. خلقت جویس لین با ترکیبی از موادی مانند رنگ روغن، خاک رس اپوکسی و تخته سه لا، شیفتگی او را به تعامل بین عناصر طبیعی و دستکاری انسان به نمایش می گذارد. جویس لین با استفاده از مواد آلی مانند چوب در کنار مواد مصنوعی مانند رزین، به موضوعات اتصال و قطع ارتباط می پردازد و حقیقت پشت ظاهر را زیر سوال می برد. صندلی چوبی هم به عنوان قطعه ای کاربردی و هم به عنوان مجسمه هنری زیبا عمل می کند و بینندگان را دعوت می کند تا در مورد پارادوکس های رابطه ما با محیط زیست و دنیای تولید شده فکر کنند. جویس لین از طریق کار خلاقانه، پیچیدگی های جامعه صنعتی مدرن ما را بررسی می کند، جایی که مرزهای بین طبیعی و مصنوعی محو شده است.
  • جا عسلی بامزه ◄ جا عسلی بامزه
      بسته بندی خلاقانه عسل طراحی شده به شکل زنبور عسل دارای رویه چوبی و چهار بال است که باز کردن ظرف شیشه ای را آسان می کند. بسته بندی عسل زنبور عسل توسط کنستانتین بولیموند برای کودکان غیرقابل انکار زیبا و جذاب است. طراحی منحصر به فرد بسته بندی توجه آنها را به خود جلب می کند و شیشه عسل را برجسته می کند و آنها را به کاوش و کشف محتویات آن دعوت می کند. عسل صد گل ترکیبی از شهدهای شکوفه های مختلف است که ترکیبی از طعم های آبی زمستانه تا شاه بلوطی را ارائه می دهد. هر شیشه می تواند به عنوان شروع کننده گفتگو در مورد زنبورها و نقش مهم آنها در گرده افشانی و تولید عسل باشد. این فرصتی را برای والدین فراهم می کند تا به کودکان در مورد طبیعت و محیط زیست به روشی سرگرم کننده و جذاب آموزش دهند.
  • درخت گربه ای با قابلیت شکل های متفاوت ◄ درخت گربه ای با قابلیت شکل های متفاوت
      خانه گربه ممتاز ساخته شده از چوب با کیفیت بالا و پوست گوسفند مجلل از طرحی از بالا به پایین استفاده می کند تا پناهگاهی راحت برای گربه شما فراهم کند. مبلمان مدولار برای گربه های خانگی طراحی شده توسط Catissa از Haapsalu، استونی . صرفه جویی در فضا و طراحی قابل نصب بر روی دیوار، فضای کف را به حداکثر می رساند و آن را برای خانه هایی با هر اندازه ای ایده آل می کند. سطوح رنگ شده در برابر تجمع گرد و غبار مقاوم هستند و تمیز کردن آنها بسیار آسان است و ظاهری بکر را همیشه تضمین می کند. خانه گربه مدولار معلق مکانی سرگرم کننده و امن برای آرامش است. با استفاده از نردبان همراه، حیوان خانگی شما به راحتی به خانه درخت گربه دسترسی خواهد داشت .
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29334    |     صفحه 1 از 2934
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگو با استاد دکتر فیاض درباره بیماری هاری

 


درخصوص حیوانات خانگی تنها واکسینه کردن حیوان از 3 ماهگی به بعد باید مورد توجه قرار بگیرد. البته بسته به نوع واکسن حیوانی که در انستیتو پاستور هم تولید می‌شود، ممکن است نیاز به تکرار سالانه این واکسن نیز باشد...

با رئیس بخش تحقیقات و مرکز رفرانس هاری سازمان جهانی بهداشت در انستیتو پاستور ایران
هاری بی‌رحم‌تر از یک بیماری


پریشان و مضطرب به نظر می‌رسد، اما کم‌کم به صورت وحشی و درنده در می‌آید و گویی دیگر از هیچ عاملی هراسی به دل راه نمی‌دهد... با کوچک‌ترین حرکتی برای گاز گرفتن حمله می‌کند و آنقدر بی‌هدف به این سو و آن سو می‌رود تا پس از مدتی در حالی که کف از دهانش سرازیر شده و امکان بلع غذا یا آب را از دست می‌دهد، به پایان تلخ ماجرا می‌رسد. این پایان زندگی حیوانی است که به یک بیماری ویروسی کشنده یعنی هاری مبتلا شده است. بیماریای که پایانی جز مرگ برای آن متصور نیست.

این بیماری خطرناک از طریق بزاق حیوان آلوده که می‌تواند سگ، گربه، گرگ، روباه و اصولا هر یک از حیوانات خونگرم و پستاندار اهلی و وحشی اعم از گوشتخوار، علفخوار، پرندگان و خفاش‌ها باشد، به انسان و همچنین دیگر حیوانات منتقل می‌شود.

گرچه تمام مناطق کشورمان در معرض آلودگی به این بیماری قرار دارند و سالانه 125 هزار انسان مجروح توسط حیوان هار یا مشکوک به هاری در کشورمان گزارش می‌شود، با این حال خوشبختانه ایران کمترین آمار مرگ و میرانسانی بر اثر این بیماری را در منطقه خاورمیانه دارد که خود نشأت گرفته از افزایش آگاهی و اطلاعات مردم از طریق رسانه‌هاست و همچنین وجود شبکه درمان پیشگیری هاری بسیار مجهز در کشور است.

از سوی دیگر، مصادف شدن 28 سپتامبر با روز جهانی هاری، انگیزه بیشتری را در ما ایجاد کرد تا با دکتر احمد فیاض از پیشکسوتان انستیتو پاستور ایران و رئیس بخش تحقیقات و مرکز رفرانس هاری سازمان جهانی بهداشت در انستیتو پاستور ایران به گفتگو بنشینیم.

شاید وقتی عنوان حیوان گزیدگی بر بیماری اطلاق شود، ابتدا تصوری از مارگزیدگی یا عقرب‌گزیدگی در ذهن شکل بگیرد. غافل از آن که یک بیماری به مراتب بسیار خطرناک‌تر در قالب گازگرفتگی از حیوان به انسان وجود دارد که در گذشته بیماری ترس از آب لقب گرفته است. از این بیماری خطرناک برایمان بگویید.
بیماری هاری یک آنسفالیت ویروسی کشنده است که هر کسی به آن مبتلا شود، عاقبتش مرگ است. این بیماری از طریق حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود که اگر بلافاصله پس از گزش ،درمان نشود، ممکن است شخص مبتلا به هاری شده و از این بیماری تلف شود. در واقع تمام کوشش مسوولان بهداشتی بر این است که انسانهایمجروحشده به وسیله حیوانات ها یا مشکوک به هاری ، بلافاصله به مراکز بهداشتی مراجعه و قبل از بروز علائم، تحت درمان و پیشگیری هاری قرار بگیرند.
در گذشته تنها مرکز درمان هاری فقط انستیتو پاستور بود، به همین دلیل تا رسیدن به این مرکز وقت زیادی تلف می‌شد که خود عاملی در تاخیر درمان به حساب می‌آمد. همین موضوع سبب شد تا مراکزدرمان پیشگیری هاری در استان‌ها و حتی شهرهای کوچک دایر شود. در حال حاضر اکثر شهرهای کشور دارای مراکز درمان هاری هستند که در این مراکز بهترین واکسن ضدهاری و سرم ضدهاری وجود دارد و افراد و پزشکان دوره‌دیده در آن مراکز، آماده درمان مجروحان هستند.
براساس آمار انستیتو پاستور ایران ، کدام مناطق کشور بیشتر در معرض حیوان‌گزیدگی وخطر ابتلا به هاری هستند؟
این بیماری در کشور به صورت بومی در حیوانات گوشتخوار آلوده همچون سگ، گربه، روباه، شغال و البته در تمام استان‌ها دیده می‌شود. البته استان‌های شمالی کشور و نیز استان‌های مرزی مانند خراسان و دیگر استان‌هایی که با کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق هم‌مرز هستند، بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند.
به بیان دیگر، به سبب نبود کنترل منطقه‌ای، حیوانات هار از مرزهای مشترک با کشورهای ذکر شده منطقه در حال رفت‌وآمد هستند.
حالا از خود بیماری هاری و چرخه آن در بدن انسان برایمان بگویید؟
از آنجا که ویروس از طریق بزاق حیوان آلوده و ایجاد خراش یا زخم وارد بدن انسان می‌شود، ظرف 40 تا 45 روز تا بروز علائم بیماری فرصت باقی است و این مدت دوره انکوباسیدن (دوره مخفی)‌ بیماری است .البته در این مدت بدون هیچ علامتی در شخص مجروح طی می‌شود، اما در روزهای آخر این دوره خارش و درد مختصری در محل گزش در تعدادی از مجروحان دیده می‌شود.پس از این دوره ویروس هاری به سرعت در بدن رشد می کند و به مرکز اعصاب یعنی مغز می رسد و این مرحله با ظاهرشدن علایم هاری در شخص همراه است.
بیماری هاری به دو شکل در انسان ظاهر میشود. یکی بصورت هاری خشمگین (در 80 درصد افراد مجروح)‌، دیگری به شکل آرام (همراه با فلجی)‌ و در حالت خشمگین شخص حالت اضطراب و نوعی ترس شدید از آب را از خود نشان می‌دهد، چرا که تصور نوشیدن آب علی‌رغم تشنگی درد شدیدی را در حلق شخص ایجاد می‌کند. به بیان دیگر بیمار نمی‌تواند بزاق خود را ببلعد و متعاقبا ترشح بزاق زیاد در شخص دیده می‌شود.
علامت دیگر بیماری نیز ترس بیمار از نور است (فوتو فوبیا)‌ و بالاخره ترس از جریان هوا بنحوی که اگر در صورت بیمار دمیده شود هیجان زده و متشنج می شود. دوران این بیماری (از زمان بروز علائم)‌سه‌روز تا یک هفته است و سپس بیمار وارد مرحله کما شده و بالاخره به مرگ منتهی می شود.
علائم بیماری در حیوانات تا چه اندازه با انسان متفاوت است؟
حیوانات این ویژگی را دارند که وقتی به این بیماری مبتلا می‌شوند، نیروی ترس در آنها از بین می‌رود و تغییر خلق می دهند. در این دوران حیوان تعداد زیادی از حیوانات دیگر و انسان‌ها را مجروح می‌کند.
آیا بیماری از طریق انسان هم به دیگران منتقل می‌شود؟
از آنجا که بزاق انسان هار آلوده است، در صورت بستری شدن وی، اشخاصی که با وی در ارتباط هستند نظیر کادر پزشکی و پرستاران باید حتما واکسینه شوند و در پرستاری از انسان هار دقت کافی داشته باشند. البته در دنیا 8 مورد از انتقال هاری انسان به انسان از طریق پیوند قرنیه گزارش شده است و دو مورد از انتقال هاری از طریق پیوند قرنیه در ایران گزارش شده است و گیرنده های این پیوند ها در اثر ابتلا به هاری جان خود را از دست داده اند.
سابقه وجود این بیماری را باید در چه مقطعی از زمان جستجو کرد؟
تاریخچه این بیماری به 3 تا 4 هزار سال پیش برمی‌گردد. کما این که در کتب ابن‌سینا نیز از آن به عنوان بیماری ترس از آب نام برده شده است. در گذشته اکثر بیماران مجروح به هاری مبتلا می‌شدند. هیچ درمانی تا زمان لویی پاستور برای این بیماری وجود نداشت تا این که برای نخستین بار این دانشمند در سال 1885 واکسن ضد هاری را از نخاع خرگوش تهیه کرد که به اسم این دانشمند معروف شد. اولین بار هم این واکسن به بچه‌ای به نام ژوزف میستر تزریق شد که چهارده زخم در بدن داشت و جالب آن که تندیسی از این پسربچه همچنان در مدخل ورودی انستیتو پاستور فرانسه دیده می‌شود.
واکسن ضد هاری از گذشته تاکنون شاهد چه تغییراتی بوده است؟
واکسن‌های به کار برده شده در سالهای قبل به علت داشتن نسوج عصبی تا سال‌های متمادی همراه عوارضی چون واکنش‌های فلجی در اشخاص بودند ولیکن طی 2 تا 3 دهه اخیر واکسن‌های هاری جدید سلولی به بازار آمدند که بسیاری از آنها بی‌ضررند و به طور قطعی جلوی رشد ویروس را می‌گیرند.
اگر شخصی توسط حیوان مشکوک به هاری گزیده شد در اولین اقدام چه باید بکند؟
اولین اقدام پس از گزش، شستشوی کامل محل گزیده شده با آب و صابون است. پس از آن مجروح باید در اسرع وقت (در همان ساعت‌های اولیه پس از گزش) به مراکز درمانی مراجعه کند تا هر چه زودتر واکسن ضدهاری به وی تزریق شود. البته در مواردی که جراحات بسیار عمیق باشد، سرم ضد هاری هم به مجروح تزریق می‌شود. آنچه مسلم است درمان باید هرچه سریع‌تر و حداکثر طی یکی دو روز اول آغاز شود.
در میان حیوان گزیدگیها مجروحین گرگ گزیده وضعیت خطرناک تری دارند چراکه گرگ‌ها به دلیل ساختار وجودی‌شان حالت جهندگی دارند و ناحیه سر و صورت را تحت آسیب قرار می‌دهند که این مساله دوره مخفی بیماری را در مجروح کوتاه‌تر می‌کند و درصد بیشتر آنها در صورت عدم درمان بموقع به بیماری هاری مبتلا می شوند.
اصلی‌ترین ناقلین بیماری هاری به انسان در شهرهای مختلف کشور را چه می‌دانید؟
الان در کشور ما سگ‌ها به عنوان اصلی‌ترین عامل انتقال بیماری به انسان مطرح هستند.برخی از این سگ ها ولگرد و بدون صاحبند و بخودی خود عامل انتقال بسیاری از بیماریها نظیر هاری ، کرم‌های انگلی و سالک هستند. به اعتقاد من این سگ‌ها باید به طور کامل جمع‌آوری شوند. کما این‌که شما در کشورهای پیشرفته هم سگ های ولگرد و بدون صاحب نمیبینید.
در راستای همین موضوع از سال 1364 که در تهران هاری حیوانی شایع شده بود.با همکاری شهرداری تهران،ژاندارمری ،سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت اقدام به معدوم کردن سگ های ولگرد شد و این امر منجر به آن شد که هاری در تهران از بین رفت و جز در دو مورد ،دیگر بیماری هاری در تهران مشاهده نشد.ولی این برنامه دراستانهای کشور بطرز ناقصی انجام شده است.
کسانی که حیوانات خانگی بویژه سگ را نگه می‌دارند، به چه مسائلی باید توجه کنند؟
درخصوص حیوانات خانگی تنها واکسینه کردن حیوان از 3 ماهگی به بعد باید مورد توجه قرار بگیرد. البته بسته به نوع واکسن حیوانی که در انستیتو پاستور هم تولید می‌شود، ممکن است نیاز به تکرار سالانه این واکسن نیز باشد.
در مورد واکسن‌ هاری یکی از مسائلی که مطرح است، برابری کیفیت آن با واکسن‌های خارجی است، آیا شما تفاوتی میان سطح کیفی تولید نوع داخلی و خارجی و البته اثربخشی آنها می‌بینید.
درخصوص واکسن هاری حیوانی تنها منبع تولید آن، انستیتو پاستورایران است که از نظر کیفیت با واکسن‌های اروپایی برابری می‌کند.
ولی واکسن‌هایی را که برای پیشگیری در انسان به کار می‌بریم، تماما از خارج کشور وارد می‌کنیم که متولی ورود آن، وزارت بهداشت است و به اندازه نیازمان هم به کشور وارد می‌شود.
آخرین پروتکل سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری و کنترل‌ هاری مبتنی بر چه مواردی است؟
اشخاصی که به مراکز درمان پیشگیری‌ هاری مراجعه می‌کنند، طبق آخرین پروتکل سازمان بهداشت جهانی از سوی پزشک مسوول تحت درمان و پیشگیری هاری قرار می‌گیرند.
بر این اساس، مجروحان به 3 گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول کسانی که حیوان ‌هار دست یا بدن آنها را لیسیده یا بزاق حیوان هار روی بدن یا دست آنها ریخته است. اگر دست خراش نداشته باشد، شستشو با آب و صابون کافی است و درمان نیاز ندارند.
گروه دوم اشخاصی هستند که به وسیله حیوانات مشکوک به هاری گزیده می‌شوند، ولی گزش آنها سطحی است. در اینجا هم شستشوی زخم با آب و صابون بسیار مهم است. در عین حال واکسن ضد هاری در 5 نوبت و روزهای صفر، 3، 7، 14 و 28 به فرد مجروح و در ناحیه بازو تزریق می‌شود.
گروه سوم هم افرادی هستند که زخم‌ آنها عمیق است که بلافاصله پس از شستشو با آب و صابون باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تزریق سرم ضد هاری در همان روز اول، همزمان با تزریق اولین نوبت واکسن و سپس نوبت‌های بعدی واکسن طبق روال ذکر شده برای شخص صورت می‌گیرد.
اگر حیوانی را در محل زندگی‌مان دیدیم که علائمی از بیماری هاری را نشان می‌دهد و حیوان خانگی ما را گاز گرفت، چه باید بکنیم؟
حیواناتی که علایم هاری نشان می دهند و حیواناتی که بوسیله آنها مجروح می شوند در هر شرایطی باید معدوم شوند و اگر حیواناتی که مجروح میشوند گوشتشان خوراکی باشد نظیر گاو و گوسفند باید در هفته بعد از گزش ضبح شوند و محل گزش بریده و دور انداخته شود و بقیه گوشت حیوان خوراکی است.اگر دامدار حاضر به ضبح حیوان نمیشود آن حیوان قابل فروش نیست و باید بمدت سهماه تحت نظر دامپزشک قرار گیرند.
این مساله در مورد حیوانات خانگی باید بدون کوچکترین ملاحظه ای از سوی صاحب حیوان در جهت معدوم کردن آن پیگیری شود.
تاکنون برای انجام تست تشخیصی روی حیوان هار، سر حیوان را به انستیتو پاستور می‌فرستند. آیا در حال حاضر هم آخرین روش‌های تشخیصی مبتنی بر همین رویه است؟
هم‌‌اکنون در انستیتو پاستور، تشخیص این بیماری با روش‌های IF و ایمونوفلورسانت با روش‌های مولکولی (PCR) صورت می‌گیرد که پاسخگویی در روش PCR بسیار سریع بوده و نتیجه در همان روز ارسال نمونه قابل ارائه است. البته این روش‌های مدرن هم روی مغز حیوان انجام می‌گیرند.
خوشبختانه از صحبت‌های شما نتیجه گرفتیم که هاری، بیماری قابل پیشگیریای است، پس ترس از این بیماری ویروسی کشنده با درمان بموقع یعنی بلافاصله پس از گزیده شدن از بین میرود.
فراموش نکنید انسان هار درمان ندارد؛ ولی انسانی که مجروح شد و بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرد، درمان می‌شود. بعلاوه فردی که دچار حیوان گزیدگی شده و بموقع درمان می‌شود؛ دیگر بعدها به هاری مبتلا نمی‌شود.
حتی اگر بعدها از سوی حیوانی مجروح شود، تزریق 2 نوبت واکسن به فاصله 3 روز برای وی کافی خواهد بود.
کنترل هاری در کشور ما با چه مشکلاتی روبه‌روست؟
مهم‌ترین عامل برای کنترل هاری نقش سازمان‌های مختلف چون شهرداری‌ها، بخش علوم پزشکی، محیط زیست و وزارت بهداشت و دیگر سازمان‌های مرتبط با موضوع هستند.
یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در کشور ما برای کنترل این بیماری صورت بگیرد؛ اقدام برای از بین بردن سگ‌های ولگرد و ایمن کردن سگ‌های صاحب‌دار است. ما در سال، 125 هزار نفر مجروح در کشور داریم که تعداد قابل توجهی از آنها هم بچه‌های زیر 15 سال هستند. البته خوشبختانه اکثریت این تعداد درمان می‌شوند؛ به گونه‌ای که سالانه ما تنها 3 تا 7 نفر انسان مبتلا به هاری در کشور داریم که این‌ها افرادی هستند که به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند.
با این حال آمار مرگ و میر بر اثر هاری در کشور ما نسبت به کشورهای همسایه بسیار امیدوارکننده است کما این که در پاکستان سالی 2000 نفر بر اثر این بیماری می‌میرند. خوشبختانه مراکز درمان پیشگیری در ایران بسیار مجهزند.
تنها مشکل برای کنترل بیماری هاری، نبود یک شبکه منطقه‌ای درحوزه ایران و کشورهای همسایه آن است. مشکل دیگر هم کنترل بیماری در وحوش است که متاسفانه در کشور ما، اقدام جدی برای آن صورت نگرفته است؛ درحالی‌که در کشورهای اروپایی که روباه‌ها ناقل ویروس هاری هستند، از حدود 10 تا 15 سال پیش با یک برنامه منظم طرح ایمن سازی بیماری با توزیع واکسن‌ هاری خوراکی به وسیله هلی‌کوپتر در جنگل ها آغاز و به نتیجه رسید و در حال حاضر کشورهای فرانسه، آلمان، بلژیک و سوئیس از این حیث کاملا ایمن هستند.
با این حال تاکید می‌کنم که افزایش آگاهی مردم، بخصوص کسانی‌که در روستاها زندگی می‌کنند، در کنترل و درمان هاری بسیار موثر است. تا هر فرد پس از مجروح شدن به وسیله حیوانات، آن را بی‌اهمیت تلقی نکند، محل زخم را شستشو دهد و هر چه سریع‌تر به مراکز درمان هاری مراجعه کند.به‌علاوه کسانی‌که حیوان خانگی نگهداری می‌کنند، برای سلامت حیوان‌شان، باید نه‌تنها در برابر هاری بلکه در برابر بیماری‌های مختلف، آنها را واکسینه کنند.
به امید روزی که هیچ حیوان هاری در کشورمان مشاهده نکنیم...
منبع : جام جم
__________________
bes
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle