دانشمندان از کشف بقایای یک گونه اسرارآمیز انسانی در غارهای سیبری خبر داده‌اند. آنها می‌گویند در 30هزار سال پیش، 3 گونه انسان مدرن، نئاندرتال و دنیسوو روی زمین زندگی می‌کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، این اکتشاف به این معنی است که در 30هزار سال پیش، حداقل سه عضو مجزا در درخت خانواده انسان وجود داشته‌اند: انسان‌های مدرن، نئاندرتال‌ها و گونه جدیدا شناسایی شده موسوم به دنیسووا‌ها.
دنیسووا‌های غارنشین با بررسی دی.ان.ای دندان‌ها و استخوان‌های انگشت کشف شده در غاری در سیبری شناسایی شده‌اند. استخوان مذکور که متعلق به انگشت دختری حدودا پنج تا هفت ساله موسوم به زن مجهول (ایکس وومن) است، در سال 2008 / 1387 درغار دنیسووا در کوهستان آلتای واقع در جنوب سیبری به همراه زیورآلات و جواهرات یافت شد.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.

پیش از این دانشمندان فقط می توانستند استخوان‌ها را از روی شکل و اندازه‌شان شناسایی کنند و تنها در دهه اخیر موفق به بازیابی دی.ان.ای فسیل‌ها شده‌اند. آزمایش‌های ابتدایی در اوایل سال جاری نشان می‌داد که این دختر به گونه کاملا جدیدی تعلق دارد. تجزیه و تحلیل کامل دی.ان.ای که به تازگی انجام شده، جایگاه وی را در درخت خانواده انسان تثبیت کرده است.
دنیسوواها اگرچه بر روی دوپای خود راه می‌رفتند، از لحاظ فیزیکی با نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن تنومند متفاوت بودند. آن‌ها زمانی زندگی می‌کردند که اجداد ما و نئاندرتال‌ها در حال ماهی‌گیری، شکار، استفاده از جواهرات، نقاشی دیوار غارها و کنده‌کاری‌های حیوانی بودند.
تحقیقات جدید، عصاره دی.ان.ای دنیسوواها را در ساکنان جزایر ملانزی در شمال و شرق استرالیا که شامل گینه نو نیز می‌شود، پیدا کرده است. طبق این تحقیقات دنیسوواها با اجداد ساکنان ملانزی پیوند خورده و سپس در سراسر آسیا پخش شدند.
این اکتشاف در پی کشف جنجال‌برانگیز گونه دیگر انسان با قد کمتر از 1 متر موسوم به هابیت «Hobbit» در جزیره اندونزی در سال 2004 / 1383 انجام شده است؛ هرچند که بسیاری از محققان کشف هابیت را رد کرده و مدعی شده‌اند که استخوان‌ها متعلق به انسان مدرن مبتلا به اختلال رشد بوده است.
گونه یافته‌شده جدید به نظر «گروه خواهر» نئاندرتال‌ها بوده و کشف این گونه باعث به تصویر کشیده شدن چهره‌ای دیگر از تکامل و مهاجرت انسان از آفریقا (مهد انسان) شده‌ است.