قیمت جهانی غذا با افزایش بی نظیر قیمت گندم، ذرت، قند و شکر و نفت در ماه ژانویه رکوردها را شکست. این افزایش قیمت صعودی تاثیر بسیار کم رنگی بر تورم آمریکا داشته است. ثبات نسبی قیمت ها در آمریکا اگرچه اقتصاد این کشور را متشنج نکرده ولی تاثیر شدیدی روی مردم فقیر جهان که بخش اعظم درآمد خود را تنها صرف مواد غذایی اصلی می کنند، داشته است.
کارشناسان عوامل متعددی را برای کاهش مواد غذایی در سطح جهان نام برده اند. یکی از عمده ترین دلایل این امر وقوع پیاپی وقایع طبیعی و از بین رفتن زمین های کشاورزی است. تعدد بلایای طبیعی به دلیل افزایش غلظت گازهای گلخانه ای در جو کره زمین است. از این نقطه نظر برخی کارشناسان معتقدند این تازه شروعی برای سیر صعودی بحران کمبود غذا در آینده است.
سیر صعودی قیمت غذا تا حدودی نیز در نتیجه رونق عمومی برخی کالاهاست. قیمت بسیاری از مواد خام اولیه از آلومینیوم گرفته تا روی، به دلیل تکوین بازارهای مورد نیاز از اوایل سال 2009 به سرعت رو به افزایش است. اما ارتباط میان رشد اقتصادی و تقاضا در مورد موادی چون مس بسیار بارزتر از غذاست. تا حدی که به جز کشورهای بسیار فقیر افزایش درآمد تاثیر چندانی روی میزان تغذیه مردم نداشته است. این واقعیت وجود دارد که در کشورهای رو به رشد مانند چین پیشرفت اقتصادی باعث افزایش مصرف گوشت و بدنبال آن افزایش تقاضا برای غذاهای حیوانی است. نیز مواد خام کشاورزی، بویژه پنبه، و فرآورده های اتانول با محصولات غذایی برای اشغال زمین های کشاورزی رقابت می کنند. این موارد نشانگر تاثیر رشد اقتصادی و سیاستهای اشتباه انرژی روی افزایش قیمت مواد غذایی است.
موضوع گندم که قیمت آن از تابستان گذشته تقریبا دو برابر شده است، تا حدودی متفاوت است. دلیل اوج قیمت گندم واضح است: سقوط ناگهانی تولید گندم در جهان. به گزارش سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا مسب اصلی کاهش تولید گندم شوروی سابق است. دلیل آن نیز موج گرما وخشکسالی بی سابقه در منطقه است که حتی برای اولین بار باعث افزایش دمای مسکو به بیش از 100 درجه سانتیگراد گردید. موج گرمای بی سابقه در روسیه تنها یکی از پدیده‌های آب و هوایی غیرعادی اخیر است. خشکی هوا در برزیل و فاجعه ی سیل در استرالیا نمونه‌های دیگر گرم شدن کره زمین هستند که هر کدام به نوبه خود سهم بزرگی در کاهش محصولات کشاورزی داشتند. خشکسالی و سیل هر دو پیامدهای طبیعی گرم شدن جو کره زمین هستند. خشکسالی بطور مستقیم به دلیل افزایش دما و سیل ها به‌دلیل اینکه با گرم شدن اقیانوس ها تبخیر بیشتری صورت می‌گیرد.
در مقیاس جهانی، سال 2010 گرمترین سال تاریخ هواشناسی بوده است و ما شاهد افزایش دما نه تنها در روسیه بلکه در بیش از 19 کشور جهان بوده‌ایم. در واقع یک پنجم زمین‌های کشاورزی جهان دچار خشکی شده‌اند. می‌توان به‌وضوح