تاکنون تحقیقات حاکی از آن بود که کم خوابی خطر بروز بیماری های قلبی، دیابت و مرگ را افزایش می دهد ولی به تازگی خطر بروز سرطان روده بزرگ هم به عوارض ناشی از کم خوابی اضافه شده است.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" به نقل از Science Daily ، محققان مرکز پزشکی کیس در بررسی های خود دریافتند افرادی که در طول شب کم تر از ۶ ساعت می خوابند، نسبت به افرادی که دست کم ۷ ساعت در طول شب می خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خوش خیم روده بزرگ قرار دارند.
محققان در مطالعات جدید خود مدت زمان خواب را در طول شب به عنوان یکی از عوامل بروز سرطان روده بزرگ در افراد بیان کردند که می تواند افرادی را که دچار کم خوابی هستند در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دهد.
محققان روی ۱۲۴۰ نفر تحقیق کردند که در آزمایش کولونوسکوپی حدود ۳۳۸ نفر از آن ها مبتلا به سرطان خوش خیم روده بزرگ بودند.
این گروه از افراد نسبت به افرادی که آزمایش آن ها منفی بود، شب ها کم تر از ۶ ساعت می خوابیدند. این ارتباط حتی پس از بررسی سابقه خانوادگی، مصرف سیگار و معیارهای سنجش چاقی، ثابت ماند.
تحقیقات نشان می دهد زنانی که کم می خوابند بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.
ولی در کنار آن، بالا بردن ساعات خواب در شول شب و بهبود کیفیت خواب می تواند از بروز این خطر جلوگیری نماید.
سرطان خوش خیم روده بزرگ در صورتی که به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است ولی در صورت تعلل در درمان، ممکن است بدخیم شده و قابل درمان نباشد.