Resigzed Image Click this bar to view the full image.




این مواد برای درست کردن 12 مافین کافی است و کمپوت آن به اندازه سرو کردن برای 6 نفر می باشد.

آرد کامل گندم 1 فنجان
آرد کامل شیرینی پزی 1 فنجان
شکر طبیعی یک سوم فنجان
بکین پودر 2 ق چ
نمک یک چهارم ق چ
شیر سویا (یا هر شیر غیر لبنی) 1 فنجان
آبلیمو یا آب لیمو ترش تازه 1 ق چ
موز رسیده (له شده) 3 عدد
روغن زیتون یا روغن آفتابگردان نصف فنجان
زغال اخته (بلو بری) (فریزری یا تازه) 1 فنجان
(می توانید از شاه توت یا توت قرمز یا تمشک نیز استفاده کنید)
گردو خرد شده نصف فنجان


مواد لازم برای کمپوت میوه



برگۀ آلو خرد شده یک سوم فنجان
کشمش یک سوم فنجان
قره قاط خشک شده یک سوم فنجان
گیلاس خشک شده یک سوم فنجان
برگۀ زردآلو خرد شده دو سوم فنجان
آب داغ یا جوش به اندازه کافی (به اندازه ای که سطح میوه ها را کاملا بپوشاند.)
پوست لیمو تازه رنده شده 2 ق چ
آب لیمو ترش تازه (در صورت تمایل) 2 ق چ



طرز تهیه مافین:


ابتدا درجه حرارت فر را بر روی 375 درجه فارنهایت قرار داده تا فر گرم شود . سپس یک قالب 12 عددی مافین را چرب کرده البته دقت نمائید، نباید زیاد چرب شوند (می توانید از قالب های کیک یزدی نیز استفاده کنید).
در مرحله بعد آبلیمو یا آبِ لیمو ترش تازه را به شیر سویا (یا شیر بادام یا شیر برنج) اضافه کرده و کنار می گذارید.
در کاسۀ بزرگی آردها، نمک ،شکر و بکین پودر را با یکدیگر مخلوط می کنید.
سپس به طور جداگانه؛ روغن را با موز له شده ترکیب کرده و به آن، مخلوط شیر و آبلیمو را اضافه می نمائید.
مواد خشک و تر را با یکدیگر مخلوط کرده، دقت کنید که مواد را زیاد بهم نزنید زیرا مافین ها پف نخواهند کرد، بعد گردو و زغال اخته را به خمیر اضافه کرده و هر قالب را با قاشق پر می کنید.
مافین ها را در فر گذاشته تا به مدت 35-30 دقیقه بپزند، تا رنگ آن طلائی شود و اگر خلال دندانی را در آن فرو کنید خمیری به آن نچسبد.
بعد از اینکه سرد شد از قالب جدا می کنید.


برای تهیه کمپوت:

ابتدا تمام میوه های خشک را در کاسه ای بزرگی ریخته و بر روی آن آب جوش ریخته تا به مدت 10 دقیقه در آب خیس بخورند.
سپس 1و 2/1 فنجان از مایع ما که در آن میوه های خشک خیس خورده اند و میوه های خیس خورده و پوست رندۀ شدۀ لیمو ترش و آب لیمو را در تابه می ریزیم و می گذارید تا بجوشد، بعد از اینکه به نقطه جوش رسید زیر شعله را کم می کنید تا به مدت 10 دقیقه به آهستگی بجوشد، البته توجه کنید؛ باید میوه های کمپوت نرم تر شوند و اکثر آب شربت آن بخار شود.
در این حالت کمپوت آماده سرو کردن است.
می توانید این کمپوت گرم را به همراه مافین میل کنید.



مقدار مواد مغذی:

برای تماشای فیلم این آشپزی، اینجا را کلیک کنید.


منبع: کانون انسان پاک، زمین پاک