اين تحقيقات که در دانشگاه آکسفورد و چند مرکز ديگر علمي انجام شده به اين نتيجه رسيد که مصرف آسپيرين خطر مرگ در اثر سرطان را حداقل به ميزان 20
درصد کاهش مي دهد.اين مطالعه که نتايج آن در نشريه پزشکي "لنست" منتشر شده به روي حدود 25 هزار بيمار، عمدتا اهل بريتانيا، انجام شد.
کارشناسان مي گويند که اين يافته ها نشان مي دهد که فوايد آسپيرين اغلب از خطر آن در ايجادخونريزي داخلي بيشتر است. از قبل معلوم شده بود که آسپيرين از خطر حمله قلبي و سکته مغزي در ميان کساني که با خطر بيشتري در اين زمينه روبرو هستند مي کاهد. اما اثر محافظتي آن در برابر بيماري هاي قلب و عروق براي بزرگسالان سالم ناچيز تصور مي شود.
به علاوه آسپيرين خطر خونريزي معده را افزايش مي دهد.با اين حال تحقيقات تازه نشان مي دهد که متخصصان هنگام سبک سنگين کردن خطرات و مزاياي مصرف آسپيرين بايد همچنين اثر محافظتي آن در برابر سرطان را در نظر بگيرند.خطر مرگ در اثر سرطان در بيماراني که در دوره
مطالعه آسپيرين مصرف کردند 25 درصد کمتر از کساني بود که آن را مصرف نمي
کردند و کاهش 10 درصدي خطر مرگ در اثر همه بيماري ها در مقايسه با کساني که
آسپيرين نخوردند مشاهده شد.

معالجه با آسپيرين در اين مطالعه چهار تا هشت سال ادامه داشت، اما مطالعه طولاني مدت تر به روي 12500 بيمار نشان داد که آثار
محافظتي آسپيرين هم در مردان و هم در زنان براي 20 سال ادامه يافت. پروفسور پيتر راتوِل سرپرست تحقيقات گفت که ميزان
کاهش خطر مرگ در اثر معالجه طولاني با آسپيرين در اين مطالعه احتمالا دست
کم گرفته شده است.خطر مرگ در اثر سرطان طي 20 سال به اندازه 20 درصد
کاهش يافت. سرشکن اين آمار نشان مي دهد که کاهش خطر مرگ در اثر سرطان روده
40 درصد، براي سرطان ريه 30 درصد و براي پروستات 10 درصد بود.
اندازه گيري کاهش ميزان اين خطر براي سرطان هاي لوزالمعده، معده و مغز دشوار بود که از آمار پايين مرگ در اثر آنها در گروه مورد مطالعه ناشي مي شد.البته پروفسور راتول گفت نمي خواهد ميانسالان سالم
را تشويق به شروع مصرف آسپيرين کند، اما افزود که شواهد مربوط به سرطان "وزنه را به نفع مصرف آن سنگين مي کند."
فوايد کاهش خطر مرگ در اثر سرطان ناشي از مصرف روزانه فقط 75 ميلي گرم آسپيرين بود.

پروفسور راتول گفت که يک دوره معقول براي شروع مصرف آسپيرين 40 تا 45 سالگي و ادامه آن براي حدود 25 سال است.