ايرن:با توجه به مطالعات جديد توسط محققان دانشگاه‌هاي Yale و Purdue، کاهش دي‌اکسيد کربن باعث شکل‌گيري زنجيره‌ ورقه‌هاي يخ در قطب جنوب مي‌شود. 




به گزارش خبرگزاري مستقل محيط زيست، دي‌اکسيد کربن نقشي اساسي به عنوان گازي گلخانه‌اي در رويدادهاي جوي و تغييرات آب‌وهوايي در سياره زمين ايفا مي‌کند. اين گاز در تغييرات جوي در سال‌هاي اخير بسيار نقش داشته است.
تيم تحقيقاتي نقطه نهايت تقليل اين‌گاز را در جو مشخص کرده‌، نقطه‌اي که نشان مي دهد کاهش اين گاز تا چه حد براي جانداران خطر ايجاد مي‌کند.
از طرفي گازهاي گلخانه‌اي تا چه حد مي‌توانند افزايش يابند که يخ‌هاي قطبي ذوب نشوند؟ اين سوال همچنان در بين محققان بي‌جواب مانده و جزئي از اسرار طبيعت است.
ماتيو هوبر، پروفسورعلوم جوي و زمين‌شناسي در اين‌باره گفته‌است که 34 ميليون سال پيش کاهش 40 درصدي ميزان کربن‌دي‌اکسيد باعث ايجاد لايه اي از يخ به ضخامت 1 مايل در اطراف قطب جنوب شد. وي اين‌چنين ادامه داد:" چيزي که ما از اين قضيه متوجه‌شده‌ايم ارتباط مستقيم ‌دي‌اکسيد کربن و شرايط کره زمين است، کاهش و ياافزايش اين گاز باعث بروز تغييراتي بسيار ناگوارمي‌شود.ما از دنيايي بسيار گرم در روز به دنيايي پر از سرما و يخ‌بندان در شب خواهي رفت اگر در تعادل کربن‌دي‌اکسيد خللي ايجاد شود."
در دوره‌اي 100 ميليون ساله بسيار سرد، که در اواخر عصر ائوسن رخ داد، کره‌ زمين گرم و مرطوب بود. پستانداران و حتي خزندگان و دوزيستان در قطب شمال و جنوب ساکن بوده‌اند، مکان هايي که داراي آب‌وهواي گرمسيري بوده‌اند. اما در دوره‌اي 100 ميليون‌ساله آب‌وهوا، به طرز فاجعه‌باري، زمين تغيير کرد،گونه‌هاي بسياري از جانداران منقرض شدند، يخ سراسر قطب جنوب را پوشاند و دوره اوليگوئنس آغاز شد. 
دانشمندان معتقدند که ميزان ورقه‌هاي يخي در قطب‌هاي زمين تنظيم‌کننده شرايط آب و هوايي هستند که مي‌توانند باعث چرخه گرما و سرما و ايجاد تغييرات شرايط جوي شوند.