به گزارش باشگاه خبرنگاران، اگر عصاره گیری از طریق تقطیر میسر نباشد توسط روغنهای جذاب این كار صورت می گیرد مانند گل یاس و در عصاره گیری توسط روغن های جذاب اساساً عمل استخراج و جداسازی روغن بدبو توسط الكل می باشد.انواع عطر و خواص آن
همانطور كه درصد تركیبات معطر كاهش یابد شدت و طول عمر عطر نیز كاهش می یابد.
تركیبات عطر به ترتیب زیر می باشد:
1- عصاره عطر: 40-30 درصد تركیبات عطر
2- 10-20 درصد تركیبات معطر((Eau de perfum))
3- 5- 10 درصد تركیبات معطر (( Eau toiletle))
4- 2-3 درصد تركیبات معطر((Eau de cologne))
تركیبات آب و الكل به عنوان حلال مواد معطر بكار می رود ، در عمل گرمای بدن سبب می گردد تا حلال به سرعت تبخیر شده و عطر بر روی پوست باقی بماند بتدریج طی چندین ساعت تبخیر گردد.
1- رایحه اولیه: رایحه ای كه پس ازچند دقیقه از استعمال عطر احساس گردد ، رایحه اولیه همان احساس اولیه از بوی عطر است و به همین خاطر در فروش عطر تاثیر به سزایی دارد ، رایحه این مرحله تازه و تند می باشد تركیباتی كه در این مرحله دخیل هستند بوی تند می باشدو شدیدا فرار می باشد و به سرعت تبخیر می شود.2- رایحه ثانویه: رایحه ثانوی عطر ، زمانیكه رایحه ابتدایی از میان می رود آشكار می گردد ، رایحه ثانوی بدنه اصلی عطر تشكیل می دهد و به عنوان ملایم كننده بوی تند اولیه به كار می رود و این مرحله چیزی حدود 10 دقیقه تا 1 ساعت بعد از استعمال عطر احساس می گردد.3- رایحه پایانی: رایح عطر را زمانی كه رایحه اولیه و ثانوی از میان می رود شامل می شود ، تركیبات این گروه معمولا ثابت كننده می باشند ، رایحه این مرحله قبل از 30 دقیقه پس از استعمال عطر احساس نخواهد شد.عطرها از چه چیزهایی درست می شوندگیاهان به عنوان منبع اصلی تولید روغنهای اساسی و تركیبات معطر به شمار می آیند گیاهان این تركیبات را به خاطر محافضت از حیوانات گیاه خوار و همچین جذب حشرات گرده افشان تولید می كنند.1- گلها : بزرگترین منبع مواد معطر می باشند كه شامل گلهای سرخ و مریم و میخك و یاس و ابریشم هستند.2- برگها: برگهای نعناع هندی و بنفشه و رزماری و مركبات و گوجه فرنگی3- ریشه و ساقه های زیرزمینی : ریشه درخت جوز و زنجیل.4- دانه ها: دانه های گشنیز و زیره و كاكائو و هل و بادیان5- میوه ها : تمشك و توت فرنگی و سیب و مركبات و وانیل و فلفل شیرین6- روغن چوب: چوب درختان سرو و عرعر و كاج و صنوبر7- پوست درختان: درخت نعناع8- صمغ: صمغ بوته كندر و درخت گل حنا و كاج و صنوبر
منابع حیوانی
1- مشك : از كیسه آهوی آسیایی گرفته می شود.
2- كاستوریوم : از كیسه سگ آبی آمریكای شمالی به دست می آید.
3- عنبر سائل : ماده چربی ماندی كه از نهنگ عنبر درست می سود.
4- عسل: از كندوی عسل به دست می آید.
منابع مصنوعیمواد معطر ساختگی تركیبات ارگانیكی است كه از فراورده های نفتی و یا صمغ درخت كاج حاصل می گردد مانند كومالین و لنالون.
رایحه پر طراوت
freshygreen: رایحه ای شبیه علف و سبزه و یا برگهای تازه چیده شده می ماند.
orientalرایحه گرم) رایحه كاجی و بلوطی و یا وانیلی
Spicyy: رایحه گرم و تند.
Woody:رایحه جنگل و چوب خشك تازه قطع شده.
Floral(رایحه گل) ملایم و طبیعی
Fruity : رایحه میوه ها به جز مركبات
Furgal : رایحه قارچ مانند
Earthy/Mossy: رایحه زمین جنگل و خاك
Citruso:رایحه مركبات مانند : نارنج و لیمو ترش پرتغال
Lobacco: رایحه تنباكو
Sweet : رایحه شیرین
Light: رایحه ملایم و سبك
Heavy: رایحه سنگین و گیرا
اصولا وقتی یك عطر می خرد كارخانه سازنده موظف است روی شیشه عطر یكی از نامها را بیاورد شما می توانید با خواندن آن متوجه شوید كه عطرتان از كدام نوع بالاست.
از دیگر گروه های عطرها می توان به ((دئودورانت ها)) كه برای برطرف كردن بوی دهان ((آنتی پرسیپرانت ها)) كه از تعرق بدن جلوگیری می كند و افترشیوها كه پس از اصلاح استفاده می گردد نام برد.
نكات حیاتی درباره عطرها
1- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده كنید،نقاطی كه جریان خون قوی بر پوست گرمتر از دیگر نقاط می باشد مانند مچ دست و پشت گوش و قفسه سینه و گردن و داخل آرنجها.
2- عطر را به صورت چند لایه استفاده كنید ، تا ماندگاری آن افزایش یابد.
3- پس از 3،4 ساعت معمولا باید مجددا به خودتان عطر بزنید.
4- عطر را در هوا روبروی خود اسپری كرده و از آن عبور كنید با این كار عطر به طور یكنواخت روی بدن می نشیند.
5- زمان متحان عطر هنگام خرید اجازه دهید حداقل عطر به مدت 10 دقیقه روی پوست شما باقی بماند و زمانی كه بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما آمیخته می گردد ایجاد بوی متفاوتی خواهد كرد. با این كار انتخاب بهتری خواهید كرد. همچین بیش از 3 عطر را همزمان امتحان نكنید چون بینی شما دیگر قدرت تشخیص نخواهد داشت.