بر اساس این گزارش، وضعیت مناسب کشت محصول طی ماه های آتی می تواند تا حدودی منجر به کاهش قیمت کالاهای اساسی نسبت به اوج قیمت آن در اوایل سال جاری میلادی شود.
با این حال، در این چشم انداز پیش بینی شده که در طول دهه جاری قیمت واقعی غلات می تواند تا 20 درصد و قیمت گوشت تا 30 درصد نسبت به دهه گذشته یعنی از سال 2001 تا2010 میلادی افزایش یابد. البته این پیش بینی، نسبت به اوج قیمت مواد غذایی در سال 2007 تا 2008 اندکی کاهش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش، گرانی قیمت کالاهای اساسی در زنجیره غذایی جریان یافته و موجب تورم شدید در قیمت مصرف کننده مواد غذایی در بسیاری از کشورها شده است. این افزایش قیمت موجب تشدید نگرانی ها نسبت به ثبات اقتصادی و امنیت غذایی در برخی از کشورهای در حال توسعه شده و بسیاری از مصرف کنندگان فقیر این کشورها را در معرض گرسنگی و سوء تغذیه قرار داده است.
آنجل گوریا، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برای رفع این مشکلات، دولت های جهان را به شفاف سازی و تسهیل گردش اطلاعات در بازارهای مالی و کالا، جذب و ترغیب سرمایه گذاری های منجر به افزایش تولید در کشورهای در حال توسعه، رفع موانع تجارتی و تولیدی و همچنین حمایت از خانوارهای در معرض خطر و کمک به مدیریت بهتر فراخواند.
ژاک دیوف، دبیرکل فائو نیز راه حل کلیدی این مشکلات را افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و تقویت توسعه روستائی در کشورهای در حال توسعه ذکر کرد که 98 درصد از جمعیت گرسنگان جهان را در خود جای داده اند و انتظار می رود طی دهه آتی جمعیت گرسنگان آنان تا 47 درصد نیز افزایش یابد.

مسئولیت گروه g20
این چشم انداز همچنین اصلی ترین پیام های خود مبنی بر تعدیل و مدیریت نوسان قیمت های جهانی مواد غذایی که تحت عنوان "بازارهای غذا و محصولات کشاورزی: سیاست پاسخگو" توسط فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه به نیابت از 10 موسسه و سازمان بین المللی به گروه کشورهای قدرتمند اقتصادی جهان موسوم به "جی 20" ارائه شده بود را نیز بار دیگر مورد تاکید قرار می دهد.
در این گزارش پیشنهاد شده است که کشورهای عضو گروه "جی 20" علاوه بر سایر اقدامات، در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه، کاهش و یا حذف موانع تجاری و ایجاد سازوکار جدید در راستای بهبود اطلاع رسانی و شفافیت در بخش تولید، مصرف، ذخیره سازی و تجارت محصولات کشاورزی نیز گام های جدی تری بردارند.

رشد تولید
در این گزارش پیش بینی شده است که تولید محصولات کشاورزی جهان در طی دهه جاری با سرعت کمتری نسبت به دهه گذشته افزایش یابد.
بر اساس این گزارش، انتظار می رود که در طول دهه آتی تولید محصول مزارع فقط 1.7 درصد در سال رشد کند و این در حالی است که در طول دهه گذشته تولیدات کشاورزی مزارع 2.7 درصد در سال رشد داشته اند. اما با وجود کاهش رشد تولید محصولات کشاورزی در دهه جاری، انتظار می رود که تولید سرانه محصولات کشاورزی در دهه جاری سالانه 0.7 درصد رشد نماید.
در این گزارش همچنین پیش بینی شده است که بیشترین رشد سرانه مصرف در شرق اروپا، آسیا و آمریکای لاتین رخ دهد چون سطح درآمد جمعیت این مناطق رو به افزایش است و جمعیت آن با سرعت کمتری رشد خواهد کرد.
بر این اساس، گوشت، محصولات لبنی، روغن گیاهی و شکر در دهه جاری شاهد بیشترین رشد تقاضا خواهند بود.

شیلات
گزارش اخیر فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برای نخستین بار شیلات را نیز تحت پوشش قرار داد.
در این گزارش پیش بینی شده است که تولید جهانی در بخش شیلات تا سال 2020 سالانه 1.3 درصد افزایش یابد که این کمتر از سرعت رشد تولید شیلات نسبت به دهه گذشته است.
در این گزارش، علت کاهش نسبی تولیدات بخش شیلات در دهه جاری، رکود یا کاهش صید ماهی و همچنین کاهش رونق آبزی پروری ذکر شده است که بر حسب اتفاق در دهه گذشته شاهد رونق چشمگیری بوده است.
در این گزارش همچنین پیش بینی شده است که تا سال 2015 آبزی پروری بتواند صید آزاد ماهی را به عنوان اصلی ترین منبع تامین شیلات برای مصرف انسان ها پشت سر گذارد و تا سال 2050 نیز آبزی پروری بیش از 45 درصد از کل تولید شیلات، شامل مصارف غیرخوراکی را به خود اختصاص دهد.