اگر نگران هستيد که فهرست اين ميوه‌ها و سبزي‌ها هنگام خريد يادتان برود پيشنهاد مي‌کنيم اين قانون کلي را به ياد داشته باشيد که هرچه پوست ميوه و سبزي نازک‌تر باشد احتمال وجود سم در آن بيشتر است.


Resigzed Image Click this bar to view the full image.





تيترآنلاين - ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه پاي ثابت رژيم غذايي سالم هستند اما آيا به موضوع باقي‌ماندن سموم و آفت‌کش‌ها روي اين محصولات توجه کرده‌ايد؟ سموم و آفت‌کش‌هايي که در مزرعه براي از بين بردن آفت‌ها، حشرات، کرم‌ها و قارچ‌ها استفاده مي‌شود با شستن ميوه‌ها و سبزي‌ها زير شير آشپزخانه از بين نمي‌رود...

به گزارش سلامت، اين سموم با مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها وارد بدن ما مي‌شود و در طولاني‌مدت مي‌تواند مشکلاتي برايمان ايجاد کند و سلامت ما را به خطر بيندازد.

با محدود کردن استفاده از محصولات آلوده به سموم مي‌توان تماس با آفت‌کش‌ها را تا 80 درصد کاهش داد. بهترين راه کاهش مصرف آفت‌کش‌ها استفاده از محصولات ارگانيک است. محصولات ارگانيک که با برچسب خاصي در بازار قابل شناسايي هستند، قيمت بالاتري دارند اما به دليل اينکه در کاشت و تهيه آنها از سموم و آفت‌کش استفاده نمي‌شود سالم و ايمن هستند و طرفداران زيادي دارند. کاشت و پرورش سبزي‌ها و ميوه‌هاي ارگانيک بدون استفاده از سم و آفت‌کش و به روش سالم و طبيعي کار آساني نيست و در همه مراحل نياز به دقت و نظارت کامل دارد. بررسي‌ها نشان داده است حتي ميوه‌ها و سبزي‌هايي که در باغچه‌هاي خانگي کاشته مي‌شوند حاوي باقيمانده سموم هستند.

جديدترين فهرست ميوه‌ها و سبزي‌هاي آلوده را در ادامه بخوانيد.

1.کرفس: کرفس پوست محافظ ندارد و آفت‌کش‌ها در آن باقي مي‌مانند. نتايج آزمايش‌ها نشان داده است که 64 نوع مختلف آفت‌کش در اين سبزي وجود دارد. بهتر است از کرفس‌هايي که به روش ارگانيک تهيه شده است، استفاده کنيد. در صورت دسترسي نداشتن به انواع ارگانيک، كلم بروکلي، پيازچه و پياز جايگزين‌هاي مناسبي هستند.

2.هلو: اين ميوه هم پوست نازکي دارد و بنابراين آفت‌کش‌هاي زيادي در آن باقي مي‌ماند. محققان در بررسي‌هاي خود 62 نوع مختلف آفت‌کش را در اين ميوه شناسايي کرده‌اند. بهتر است سراغ هلوهاي ارگانيک برويد و در صورت دسترسي نداشتن به محصولات ارگانيک از هندوانه، نارنگي، پرتقال و گريپ فروت استفاده کنيد.

3.توت‌فرنگي: توت‌فرنگي هم در فهرست ميوه‌هاي آلوده قرار دارد. احتمال آلودگي توت‌فرنگي به سموم و آفت‌كش‌ها وقتي فصل‌ آن نيست بيشتر است. طبق نتايج بررسي‌‌ها 59 نوع آفت‌کش روي توت‌فرنگي مشاهده و شناسايي شده است. اگر به نوع ارگانيک اين ميوه دسترسي نداريد، کيوي و آناناس جايگزين‌هاي بهتري هستند.

4.سيب: سيب هم مانند هلو براي از بين بردن حشرات، آفت‌ها و قارچ‌ها سم پاشي مي‌شود. بررسي‌ها نشان داده است 42 نوع مختلف آفت‌کش روي سيب باقي مي‌ماند که با شستن و پوست کندن به طور کامل از بين نمي‌روند. بنابراين بهتر است نوع ارگانيک آن را تهيه کنيد. در ضمن پوست کندن ميوه و سبزي ارزش غذايي آن را کم مي‌کند. اگر به نوع ارگانيک اين ميوه دسترسي نداريد، هندوانه، موز و نارنگي جايگزين‌هاي ايمني هستند.

5.زغال اخته: اين ميوه در سال 2010 به فهرست آلوده‌ترين ميوه‌ها و سبزي‌ها اضافه شده است و محققان در بررسي‌هاي خود 52 نوع آفت‌کش روي آن شناسايي کرده‌اند.

6.شليل: اين ميوه با 33 نوع مختلف آفت‌کش در گروه ميوه‌هاي آلوده قرار مي‌گيرد. براي تهيه اين ميوه هم بهتر است سراغ انواع ارگانيک برويد و اگر به محصولات ارگانيک دسترسي نداريد هندوانه و انبه جايگزين‌هاي مناسبي هستند.

7.فلفل دلمه‌اي: پوست نازک فلفل‌ها مانع مناسبي در برابر آفت‌کش‌ها نيست ضمن اينکه به آنها مقدار زيادي حشره‌کش زده مي‌شود. بنابراين طبيعي است که مقدار زيادي آفت‌کش روي آنها باقي بماند. محققان 49 نوع آفت‌کش در اين محصول شناسايي کرده‌اند. نخود فرنگي، بروکلي و گل کلم جايگزين‌هاي مناسبي هستند.

8.اسفناج: اين سبزي هم براي اولين بار در سال 2010 به فهرست آلوده‌ترين ميوه‌ها و سبزي‌ها اضافه شده است که با 48 نوع مختلف آفت‌کش روي آن آلوده‌ترين سبزي برگ سبز به شمار مي‌آيد.

9.کلم: با وجود اينکه کلم برگ سبزي مقاومي‌در برابر آفت‌ها و بيماري‌ها به حساب مي‌آيد اما در بررسي‌ها تعداد زيادي آفت‌کش در آن مشاهده شده است. اگر به نوع ارگانيک اين سبزي دسترسي نداريد از گل کلم و بروکلي استفاده کنيد.

10.گيلاس: حتي انواع محلي گيلاس هم ايمن نيستند. نتايج تحقيقات جديد نشان داده است مقدار زيادي آفت‌کش در اين ميوه وجود دارد. طبق نتايج آزمايش‌هاي انجام شده 42 نوع آفت‌کش در اين ميوه مشاهده شده است. در صورت دسترسي نداشتن به گيلاس‌ ارگانيک تمشک جايگزين مناسبي است.

11.سيب‌زميني: شايد باور نکنيد اما اين سبزي محبوب هم با 37 نوع مختلف آفت‌کش در فهرست آلوده‌ها قرار دارد. توصيه مي‌شود در صورت دسترسي نداشتن به نوع ارگانيک آن، از بادمجان و گل کلم استفاده کنيد.

12.انگور: تاکستان‌ها در طول زمان رشد انگور چند نوبت سم‌پاشي مي‌شوند و به خاطر پوست نازک اين ميوه سموم باقيمانده روي آن با شستن و پوست کندن از بين نمي‌رود. محققان 34 نوع مختلف آفت‌کش در اين ميوه شناسايي کرده‌اند. در صورت دسترسي نداشتن به انگور ارگانيک، کيوي و تمشک جايگزين‌هاي مناسبي هستند.

نکته: اگر نگران هستيد که فهرست اين ميوه‌ها و سبزي‌ها هنگام خريد يادتان برود پيشنهاد مي‌کنيم اين قانون کلي را به ياد داشته باشيد که هرچه پوست ميوه و سبزي نازک‌تر باشد احتمال وجود سم در آن بيشتر است. به عنوان نمونه سيب و موز را مقايسه کنيد. 42 نوع مختلف آفت‌کش روي سيب وجود دارد که با شستن و پوست کندن به طور کامل از بين نمي‌روند اما با پوست کندن موز آفت‌کش‌ها به احتمال زياد از بين مي‌روند.

منبع: ريدرزدايجست