احتمالا بیشتر با انسان تماس دارند و ممکن است بعضی از بیماریهای قابل انتقال را به انسان و یا سایر حیوانات منتقل کنند. این پستانداران عبارتند:




2. پستانداران حشره خوار (Insectivores)
این پستانداران 400 نوع هستند از جمله می توان موش پوزه دار، موش کور زیرزمینی و جوجه تیغی، موش کور طلایی، موش پوزه دراز فیلی را نام برد.
مرکز اصلی زیست آنها ماداگاسکار و جزایر مورو است. این دسته از پستانداران می توانند انواع بیماریهای ویروسی و باکتریایی را به انسان و حیوانات منتقل کنند.


3. پستانداران پرنده (Chiroptra)
خفاشان یا موش کور پرنده در این گروه قرار دارند که در انتقال بیماریهایی مانند: هاری، شبه سل، تب راجعه، لپتوسپیروز و هیستوپلاسموز نقش عمده ای دارند، به ویژه خفاش در انتقال ویروس هاری به حیوانات و انسان بسیار موثر است زیرا یکی از مخازن مهم ویروس هاری است.


4. پستانداران گوشتخوار (Carnivora)
گوشتخواران گروه بزرگی از پستانداران را تشکیل می دهند، این پستانداران در انتقال بیماریهای انگلی نقش مهمی دارند.
گوشت گراز یا خوک وحشی غالبا آلوده به تریشین است و در مکانهایی که مردم آن از گوشت این حیوان مصرف می کنند، چنانچه خوب پخته نشده باشد به تریشینوز مبتلا می شوند.


خرس این بیماری را می تواند به دیکر حیوانات گوشتخوار که از گوشت وی تغذیه می کنند، منتقل نماید.
خرس، ببر، پلنگ، یوزپلنگ، گربۀ وحشی به شاربن مبتلا می شوند و گزارشهایی نیز دربارۀ آلودگی آنها وجود دارد. مینک در انتقال بیماریهای متعددی مثل: شاربن، شبه سل، توکسوپلاسموز، هیستوپلاسموز، لیستریوز، طاعون و تورم تاولی ویروسی دهان نقشی بسزا دارد.


گورکن در انتقال بیماری سل گاوی و همچنین طاعون به انسان و حیوانات سهیم است. دیده شده است که روباه در انتشار هاری، شارپن، لیستریوز، شبه سل، لیپتوسپیروز، انواع کچلی، اکیتوکوکوز و انگلهای مختلف دیگری نقش مهمی دارد. گرگ نیز در انتقال هاری، اکینوکوکوز و فیلاریوز بیشتر از همه خطرناک است.