پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • نور شب توتورو دیوراما ◄ نور شب توتورو دیوراما
      لامپ زیبای رزین اپوکسی دارای نمای دلگرم کننده ای از توتورو و دوستانش است که روی شاخه درخت نشسته اند و صحنه ای نمادین از فیلم را ثبت می کنند. Totoro Diorama Night Light توسط ResinLamp جادوی انیمیشن محبوب ژاپنی My Neighbor Totoro را به خانه شما می آورد. می توان از آن به عنوان نور شب، نورپردازی خلق و خو یا به سادگی به عنوان یک قطعه تزئینی استفاده کرد. فیگورهای مینیاتوری انیمیشن My Neighbor Totoro از پایین توسط چراغ های LED که در یک پایه چوبی ادغام شده اند، روشن می شوند.
  • صندلی اختاپوس ◄ صندلی اختاپوس
      صندلی خلاقانه الهام گرفته از اقیانوس که توسط هنرمند اسپانیایی ماکسیمو ریرا طراحی شده است . شاخک‌هایی که با چرم سیاه پوشیده شده‌اند در پشت این تخت دریایی شگفت‌انگیز قرار دارند. صندلی اختاپوس اولین قطعه از مجموعه صندلی حیوانات است .
  • مبل کرگدن ◄ مبل کرگدن
      مبل با الهام از حیوانات طراحی شده تا شبیه اسب آبی در اندازه واقعی باشد . مبل کرگدن دست ساز از قاب فولادی پوشیده شده از پلی اورتان چرم مانند که شبیه پوست اسب آبی بدون مو است.
  •  لانه پرنده غول پیکر ◄ لانه پرنده غول پیکر
      اینستالیشن هنری چشم نواز در تالین، استونی، برجی با لانه پرنده غول پیکر و سه تخم مرغ بزرگ است که در شب روشن می شوند تا درخششی مسحورکننده ایجاد کنند. در قلب منطقه بندر نوبلسنر تالین، دکل قدیمی دوباره به یک چیدمان هنری منحصر به فرد معروف به "لانه" تبدیل شد. نصب نور "آشیانه" توسط Velvet توسط توسعه دهنده املاک و مستغلات Merko سفارش داده شد تا زندگی جدیدی را به چشم انداز شهری بیافریند. لانه غول پیکر پرنده با تخم مرغ های درخشان با نشان دادن اینکه چگونه تخیل می تواند فضاهای روزمره را تغییر دهد، الهام بخش عابران، به ویژه کودکان است.
  • وزغ نگهبان ◄ وزغ نگهبان
      ربات شنا به شکل قورباغه در سراسر پرو موج می زند و با ایجاد اختلال در چرخه پرورش پشه ها با پشه ها مبارزه می کند. پشه هایی که بیماری هایی مانند دنگی را منتقل می کنند، تخم های خود را در آب ساکن می گذارند. وزغ نگهبان حرکتی را در آب راکد ایجاد می کند و از تخم گذاری موثر پشه ها جلوگیری می کند. قورباغه با ایجاد آشفتگی در سطح آب، زنده ماندن و تبدیل شدن به پشه بالغ را برای لارو پشه غیرقابل پذیرش می کند. وزغ نگهبان که توسط VML پرو و ​​Sapolio طراحی شده است، یک راه حل با انرژی خورشیدی است که با اپیدمی ویرانگر دنگی در پرو مبارزه می کند. در مناطقی که با کمبود آب و نرخ بالای انتقال مواجه هستند، این نگهبان مبتکر امید به آینده ای سالم را ارائه می دهد.
  • خانه درختی گنبدی ◄ خانه درختی گنبدی
      با خانه درختی گنبدی شکل، حیاط خلوت خود را به یک پناهگاه لوکس تبدیل کنید و ترکیبی بی نظیر از راحتی و ارتباط با طبیعت را ارائه دهید. Dome Tree House توسط DomeSpaces اوج کمپینگ در فضای باز است . نصب و لوازم جانبی آسان، با گزینه‌هایی مانند پنکه‌های خورشیدی و نورگیر، بهترین مکان برای استراحت در تمام طول سال برای بزرگسالان و کودکان است. خانه درختی گنبدی شکل که از فولاد گالوانیزه بادوام ساخته شده و با PVC شفاف تزئین شده است، خلوتگاهی دنج در میان طبیعت فراهم می کند. راه جدیدی برای لذت بردن از فضای باز را با خانه درختی گنبدی نوآورانه کاوش کنید.
  • پهپاد مینیاتوری ◄ پهپاد مینیاتوری
      پهپاد مینیاتوری ساخته شده برای پرواز ازدحام مستقل شبیه یک زنبور رباتیک است و از الگوهای پرواز طبیعی زنبورها الهام گرفته شده است. Festo BionicBee تنها 34 گرم وزن دارد و به لطف ساختار فوق العاده سبک و مانور استثنایی، از قابلیت های چشمگیری برخوردار است. مجهز به فناوری پیشرفته، هر پهپاد به طور مستقل در یک گروه حرکت می کند و مسیرهای از پیش تعیین شده را با دقتی بی نظیر دنبال می کند. از طریق کالیبراسیون هوشمند، زنبور Bionic عملکرد را بهینه می‌کند و هماهنگی یکپارچه را در میان گروه تضمین می‌کند. این نوآوری نشان دهنده اوج بیومیمیک و پیشرفت تکنولوژی در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین است.
  • گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا ◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
      اسباب‌بازی قابل تمدید چاپ سه بعدی که شبیه شخصیت ترسناک گیاه پیرانا از بازی‌های ویدیویی کلاسیک Super Mario Bros است. از Grabber قابل گسترش گیاه پیرانا برای برداشتن اقلام از مکان های صعب العبور، اعم از تنقلات، کلیدها یا سایر اشیاء کوچک استفاده کنید. نسخه چاپی سه بعدی که توسط Alice3DTreasures از مواد PLA سازگار با محیط زیست ساخته شده است، هم پایدار و هم برای محیط زیست بی خطر است. هر گیربکس تحت بازرسی های کیفی کامل قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا را برآورده می کند و در مجموعه اسباب بازی های طرفداران ماریو قرار می گیرد.
  • صندلی چوبی به شکل زرافه ◄ صندلی چوبی به شکل زرافه
      صندلی چوبی به شکل زرافه دارای کشوی یکپارچه برای نگهداری کاغذ طراحی و مداد رنگی است. صندلی زرافه طراحی شده توسط لوئیس لیم برای بچه ها به عنوان میز نقاشی و بزرگسالان می توانند از آن به عنوان صندلی برای نشستن و استراحت در حین بازی کودکان استفاده کنند.
  • lمیز کار مشترک با گربه ◄ lمیز کار مشترک با گربه
      میز اداری ارگونومیک با طراحی توخالی تضمین می کند که دستان شما در ارتفاع مطلوب قرار دارند و فشار و ناراحتی را در ساعات طولانی کار کاهش می دهد. میز توخالی طراحی شده توسط SUNRIU وعده می دهد که تجربه فضای کاری را با نگه داشتن دستان شما در ارتفاع عالی افزایش دهد. ناحیه فرورفته در داخل سطح میز شکل گرفته است و با ظرافت برای نگه داشتن دستان شما هنگام درگیر شدن با کارهای روزانه خود، حجاری شده است. میز ساخته شده از تخته سه لا شامل نقاط تعیین شده برای وسایل ضروری و ابزارهای رایج است که جریان کار را بهینه می کند و به هم ریختگی را به حداقل می رساند.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29341    |     صفحه 1 از 2935
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگوی جام جم با دکتر دهقانی / دامپزشک و متخصص جراحی

 

گفتگوی جام جم با دکتر دهقانی / دامپزشک و متخصص جراحی
پس از انقلاب اسلامی اولین دوره تخصصی جراحی دامپزشکی در ایران در دانشکده دامپزشکی شیراز توسط اینجانب راه‌اندازی شد و سپس دانشکده دامپزشکی تهران این دوره را راه‌اندازی کرد. اکنون در تمام دانشکده‌های دامپزشکی ایران متخصصان جراحی دامپزشکی که در همین دوره‌های تخصصی جراحی دامپزشکی آموزش دیده‌اند، مشغول فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی در زمینه جراحی دامپزشکی هستند...

حکیم مهر - گفتگوی روزنامه جام با دکتر سیف الله دهقانی ، متخصص جراحی دامپزشکی با عنوان (زبان ‌بسته‌ها زیرتیغ جراحی) و جهت معرفی ایشان به عنوان بنیانگذار رشته تخصصی جراحی دامپزشکی در کشور در ذیل تقدیم می‎گردد :

رشته جراحی حیوانات از آن رشته‌های تخصصی است که دربرخی کشورهای در حال توسعه و بخصوص کشورهایی مانند ایران، به دلیل حاکم بودن باورهای فرهنگی نه چندان دوستانه نسبت به همزیستی انسان و حیوانات دست آموز، آن‌گونه که باید به آن بها داده نمی‌شود. از سوی دیگر، فقر و مشکلات اقتصادی مانع می‌شود که صاحبان دام برای حیوانات بیمارشان هزینه درمانی چندانی اختصاص دهند. با این حال چه باورهای عمومی نسبت به جایگاه حیوانات در جامعه کنونی ما که البته دچار تحولاتی نیز شده است در جهت مراقبت و توجه به حیوانات باشد و چه نباشد، حقیقت این است که حیوانات هم در چرخه تولید غذای ما انسان‌ها نقش دارند، هم در بسیاری موارد خدمتگزار و گاه همدم صاحبانشان نیز هستند، پس کمترین حقشان به گردن ما این است که نگذاریم سلامتشان به خطر بیفتد. اگر با خواندن این مقدمه ذره‌ای احساس حیوان دوستی‌تان برانگیخته شده، توصیه می‌کنیم گفتگوی ما را با دکتر سیف‌اله دهقانی، استاد بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز و بنیانگذار دوره تخصصی جراحی دامپزشکی در کشور بخوانید.



ردپای جراحی روی حیوانات ‌ که قطعا منظورمان حیوانات اهلی است ‌ را در کدام مقطع از تاریخ باید جستجو کرد؟

اولین اثری که در پزشکی و درمان و مداوای انسان‌ها در کاوش‌های باستان‌شناسی یافت شده مربوط به ادوین اسمیت پاپیروس و متعلق به 5000 سال قبل در مصر قدیم بوده است. ولی آثاری که در مورد دام‌های اهلی و حیوانات خانگی یافت شده به 4000 سال در همان مصر قدیم مربوط بوده که مطالعات نشان داده که چشم پزشکی و اعمال جراحی روی چشم گاو و سگ انجام می‌شده است. پس از بررسی فیزیک کره چشم و تأثیر نورها روی عدسی و اعمالی که در راستای اصلاح کردن موارد غیرطبیعی انجام شده این دو حیوان تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته‌اند.
پس تکنیک‌های جدیدترجراحی از چه زمان وارد چرخه درمان حیوانات شد؟
چون صحبت از چشم پزشکی روی حیوانات شد،جالب است بدانید چشم پزشکی جدید با تأکید بر چشم پزشکی سگ از سال 1800 میلادی دوباره مورد توجه قرار می‌گیرد و تا سال 1850 منجر به ابداع و اختراع وسایل جدیدتر چشم پزشکی همزمان با پیشرفت آن در پزشکی انسان می‌شود که تا امروز ادامه یافته‌اند. جراحی حیوانات با ابداع داروهای بی حسی موضعی و داروهای بیهوشی عمومی (در سال 1800 میلادی) و از اوایل قرن نوزدهم به اوج خود می‌رسد و اعمال جراحی در حیوانات با گسترش تکنیک‌ها و روش‌های جراحی پیشرفت قابل توجهی می‌کند. به طوری که امروزه در مورد تقریباً هر یک از حیوانات کتاب یا کتاب‌هایی درخصوص تکنیک‌ها و روش‌های جراحی عمومی و اختصاصی همان حیوان به رشته تحریر در آمده است، مانند کتاب‌های جراحی اسب، جراحی دام‌های کوچک، جراحی‌های گاو و نشخوارکنندگان، جراحی پرندگان، جراحی حیوانات وحشی و جراحی موجودات دریایی یا آبزیان.
جراحی در حیوانات از همان ابتدا با چه موانع و مشکلاتی روبه‌رو بود؟
جراحی در حیوانات مانند جراحی در انسان نمی‌توانست براحتی انجام شود، چرا که با مشکلات فراوانی همراه بوده است. ابتدا این که جراح دامپزشک نمی‌توانست با بیمارش مانند جراح‌های انسان ارتباط کلامی برقرار کند؛ بنابراین اغلب اگر حیوانی مثلا دچار شکستگی می‌شد، محکوم به فنا بود؛ بنابراین اولین گام در جراحی دام توانایی مقید ساختن آن بود که بتوان به آن نزدیک شد و کاری انجام داد. سپس مساله ایجاد بی‌حسی یا بیهوشی بود که در طول عمل ناگهان حیوان از جا برنخیزد یا تکان نخورد و به خود یا افراد اطرافش صدمه یا خسارتی وارد نکند.
کشفیات دانشمندانی چون پاستور یا کخ تا چه اندازه توانست به ایجاد تحول در این عرصه کمک کند؟
پس از این که اهمیت رعایت استریلیتی یا روش‌های آسپتیک یا عاری از میکروب در انسان توسط جراح معروف لرد لیستر (در سال 1912 - 1827) کشف شد، انقلابی در انجام اعمال جراحی انسان‌ها به‌وجود آورد که همزمان با کشفیات پاستور (در سال 1895 - 1822) و کخ مورد تأیید قرار گرفت. تصور می‌شد حیوانات به عفونت‌ها مقاوم هستند و همانند انسان نیازی به رعایت این اصول استریلیتی نیست که بعدها با بررسی‌های بیشتر این نتیجه حاصل شد که حیوانات همانند انسان‌ها به عفونت‌ها حساس هستند؛ بنابراین سومین مورد اصول آسپتیک یا استریلیتی یا عاری از میکروب برای آنها نیز ضروری و تعیین‌کننده و تضمین‌کننده سلامت آنها محصوب می‌شود. لذا وقتی این سه مشکل یعنی روش‌های مقید کردن حیوان، روش‌های ایجاد بی‌هوشی عمومی یا بیحسی‌های موضعی، روش‌های جراحی کردن در شرایط استریل و عاری از میکرب حل شد، اعمال جراحی برای حیوانات نیز با سهولت بیشتری شکل می‌گرفت و گسترش می‌یافت. وابسته بودن انسان به حیوانات از هر نوع، ابداع شیوه‌های جدید و تکنیک‌های جدید جراحی، ابداع داروهای هوشبری و بی‌حسی موضعی جدید، ابداع داروهای جدید آنتی بیوتیکی و نیز ابداع وسایل جدید جراحی در گسترش اعمال جراحی در حیوانات در دامپزشکی نقش بسزایی داشته‌اند.
چرا تنها در دسته‌ای از کشورها و عمدتا کشورهای غربی به جایگاه حیوانات و ضرورت توجه و حمایت از آنها بها داده می‌شود؟
کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی، قدیمی‌ترین دانشکده‌های دامپزشکی را دارند که نشان می‌دهد از دیرباز حیوانات جزیی از زندگی انسان‌ها را تشکیل می‌دادند و انسان‌ها در جوار استفاده از موهبت‌های این حیوانات نسبت به سلامت آنها احساس مسوولیت می‌کردند و تلاش داشتند از درد آنها بکاهند. عشق به حیوانات و لزوم احساس مسوولیت و تلاش برای بازگرداندن سلامت حیوانات سبب پیشرفت علم تشخیص بیماری، درمان دارویی یا درمان جراحی این حیوانات شد. متأسفانه در کشورهایی که به حیوان به عنوان یک موجود دون پایه نگاه می‌کنند و اهمیت حیوانات خدمتگزار را در تولید غذا، شیر و گوشت، پروتئین، پوست، پشم و در نقل و انتقال و ورزش و تفریح یا نگهبانی از گله، باغ و اموال یا به‌عنوان حیوان همدم در نظر نمی‌گیرند یا به علت فقر، برای دام و حیوان بیمارشان هزینه‌ای نمی‌کنند، لذا نمی‌توان انتظار پیشرفتی داشت.
مسلما صنعت بیمه در این کشورها با رشد دامنه خود،کمک شایانی به رشد و توسعه جراحی دامپزشکی کرده است؟
صنعت بیمه در کشورهای پیشرفته به توسعه، گسترش و شکوفایی روش‌های نوین درمان جراحی کمک کرده است. بدین صورت که تسهیلات بیمه کردن حیوانات انجام شده و مردم تمام دام‌های خود اعم از حیوانات خانگی یا مزرعه را بیمه می‌کنند، بنابراین در مورد حوادث و بیماری‌ها دامپزشکان با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به درمان‌های ضروری جراحی دام‌ها اقدام می‌کنند و با شرکت‌های بیمه‌گر تعامل منطقی و متقابلی دارند. البته بعضی از اعمال جراحی روی حیواناتی مانند سگ، گوسفند یا بز، خرگوش و موش به‌عنوان حیوان مدل انجام می‌شود و اگر نتایج رضایت‌بخشی داشت، روی انسان‌ها صورت می‌گیرد. انجام جدیدترین روش‌های جراحی پیشنهادی برای نجات جان انسان‌ها روی این حیوانات نشانگر اهمیت خدمتگزاری این حیوانات به انسان‌هاست.
تازه‌ترین روش‌هایی که چه در دنیا و چه در کشورمان در جراحی روی حیوانات پیاده شده‌اند را برایمان بگویید؟
تازه‌ترین تحقیقاتی که بر روی این حیوانات بدین منظور انجام شده عبارتند از جراحی‌های ارتوپدی و استفاده از سلول‌های بنیادی در ترمیم سریع‌تر شکستگی‌ها، استفاده از سلول‌های بنیادی در ترمیم پارگی وتر یا زردپی، جداسازی سلول‌های بتا از لوزالمعده و تزریق آن در حیوانات دیابتی به منظور تعمیم آن در درمان دیابت انسان‌ها، پیوند تاندون از تاندون گوساله جنینی به تاندون خرگوش، سگ و اسب، استفاده از سلول‌های بنیادی در ترمیم آرتریت پیشرفته در خرگوش، پیوند غضروف جناغ سینه به جای غضروف مفصلی با استفاده از چسب بیوگلو، پیوند پوست خودی و غیرخودی، پیوند استخوان غیرخودی، استفاده از پلاتین‌های استخوانی و میله‌های ساخته شده از استخوان گاو در ترمیم شکستگی‌های سگ،‌ گوسفند، خرگوش، الاغ و پرندگان، استفاده از تحریکات الکتریکی در ترمیم شکستگی‌ها و پارگی‌های تاندون، استفاده از اشعه لیزر در سرعت ترمیم شکستگی استخوان، استفاده از ام.آر.آی در تشخیص ضایعات مفصلی، جراحی انحراف کره چشم در یک راس گاو پرتولید، جراحی برداشت گنادها در ماهی‌های قزل آلای رنگین کمان به منظور افزایش ضریب رشد، جراحی‌های مختلف در شتر مرغ، جراحی‌های قلب در گوساله و گوسفند و سگ، استنت‌گذاری در عروق قلب سگ که جالب است بدانید تمامی این موارد در دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز انجام شده و به طور حتم مواردی دیگر در دانشکده‌های دامپزشکی کشورمان نیز تحقق یافته است. در کشورهایی که در پزشکی و جراحی انسان پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند از این موضوع استفاده کرده و بخش‌های جراحی تجربی حیوانات را در کنار بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی خود تأسیس و گسترش داده‌اند که به سبب اهمیت آن جزء جدا نشدنی از مجموعه مراکز تحقیقاتی پزشکی آنهاست.
با توضیحاتی که دادید، لازم است برایمان بگویید باب جراحی حیوانات در کشورمان از چه زمان گشوده شد؟
در ایران باب جراحی حیوانات با تأسیس اولین دانشکده دامپزشکی در تهران و سپس در شیراز شروع شد. دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در سال 1324 و دانشکده دامپزشکی شیراز در سال 1348 راه‌اندازی شد و از همان زمان متخصصان جراحی دامپزشکی نسبت به آموزش و اشاعه علم و هنر جراحی دامپزشکی اهتمام تمام داشتند. پس از انقلاب اسلامی اولین دوره تخصصی جراحی دامپزشکی در ایران در دانشکده دامپزشکی شیراز توسط اینجانب راه‌اندازی شد و سپس دانشکده دامپزشکی تهران این دوره را راه‌اندازی کرد. اکنون در تمام دانشکده‌های دامپزشکی ایران متخصصان جراحی دامپزشکی که در همین دوره‌های تخصصی جراحی دامپزشکی آموزش دیده‌اند، مشغول فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی در زمینه جراحی دامپزشکی هستند. متخصصان و دانش‌آموختگان این رشته شامل دامپزشکان عمومی علاقه‌مند به جراحی دامپزشکی، نسبت به رشته تخصصی جراحی علاقه و تعصب خاصی دارند و تنها رشته‌ای که در حال حاضر انجمن علمی فعالی دارد، انجمن جراحی دامپزشکی ایران است که از سال تاسیس (1376) تاکنون 7 سمپوزیوم جراحی دامپزشکی داخلی و 2 سمپوزیوم جراحی دامپزشکی بین‌المللی برگزار کرده و هشتمین سمپوزیوم جراحی داخلی نیز هفته اول اسفند (1388) در تهران وسومین سمپوزیوم بین‌المللی جراحی حیوانات در سال 1390 در جزیره کیش برنامه‌ریزی و برگزار خواهد شد. همچنین مجله تخصصی جراحی دامپزشکی ایران به صورت فعال و در شمارگان منظم چاپ و منتشر می‌شود که در بسیاری از موسسات بین‌المللی دنیا اندیکس می‌شود و بزودی امتیاز ISI خود را کسب خواهد کرد. همه این دستاوردها مدیون تلاش مجموعه همکاران متخصص جراحی دامپزشکی سراسر ایران است.
شاید جالب ترین بخش این مصاحبه، شنیدن از نمونه‌های جالب جراحی روی حیوانات از زبان بنیانگذار دوره تخصصی جراحی دامپزشکی در ایران باشد، کما این‌که پیوند لنز داخل چشمی یا آب مروارید یا حتی ارتودنسی دندان‌ها از موارد جالبی هستند که شاید کمتر کسی بداند که روی حیوانات قابل انجامند؟
اگر بخواهم از جالب ترین نمونه‌های حیوانات جراحی شده در دنیا بگویم، به‌عنوان اولین نمونه به اسب کورس معروفی در آمریکا اشاره می‌کنم که با وجود قدرت بدنی بسیار خوب ولی با نزدیک بین شدن چشم‌هایش قادر به انجام مسابقه نبود که تحت بی‌هوشی عمومی لنزهایش را خارج و براساس فیزیک مناسب تشخیص داده شده تراش دادند و سپس به محل اولیه بخیه کردند که پس از چند روز بینایی‌اش اصلاح و در اولین کورس برنده جایزه بزرگی شد. جالب‌تر آن‌که اخیراً یک قلاده سگ در اروپا مورد عمل جراحی پیوند لنز قرار گرفته است. از سوی دیگرلاک پشتی که دو پای عقب خود را بر اثر سانحه‌ای از دست می‌دهد، مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد و صاحب دو پای مصنوعی چرخدار می‌شود. اسب مادیانی که حامله و دارای کره اسب گران‌قیمتی بود هم در کانادا براثر سانحه‌ای دچار شکستگی مرکب دست راست خود شد که قابل درمان نبود و می‌بایست قطع می‌شد که پس از قطع یک دست مصنوعی برایش نصب شد تا بتواند کره خود را سالم به‌ دنیا آورد.

The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ نور شب توتورو دیوراما
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle