خانه اولین پانداهای سه‌قلوی جهان

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبر تولد نخستین پانداهای سه قلوی زنده جهان در حالی رسما اعلام شد که در همین روز نیز مسئولان باغ وحش «ادینبرو» از حاملگی پاندای ماده دیگری به اسم «تیان تیان» در این باغ وحش خبر دادند. تولد پانداهای سه قلو در سافاری پارک «چیملانگ» بیشتر شبیه به یک معجزه است. این سه قلوها از پاندای ماده‌ای به اسم «جوشیائو» به 

معنی «لبخند گل داودی» متولد شدند. پاندای مادر در ابتدا به قدری خسته و ناتوان بود که نمی‌توانست بلافاصله پس از تولد سه قلوها از آنها مراقبت کند اما اکنون توان خود را با کمک تیمی از متخصصان بازیافته و از فرزندانش نگهداری می‌کند. 




به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، هنوز جنسیت این توله پانداها مشخص نشده و نامی هم برای آنها انتخاب نشده است. مرکز ملی حفاظت از طبیعت «سی‌چوان وولانگ» که مرکز متصدی حفاظت از پانداهاست، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: این سه قلوها تنها سه قلوهایی هستند که تاکنون پس از تولد زنده مانده‌اند اما با این وجود هنوز میزان مرگ و میر در پانداهای تازه متولد شده همچنان به شدت بالاست. 




از سال 1999 میلادی تاکنون این نخستین پدیده سه قلوزایی است که در پانداها رخ می‌دهد. پانداهای غول پیکر نادرترین خانواده خرس‌ها هستند که عمدتا در مناطق مرکزی چین مشاهده می‌شوند. آنها در جنگل‌های مخروطی زندگی کرده و اغلب از برگ درختان بامبو تغذیه می‌کنند. این جانور از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در فهرست قرمز گونه‌های در معرض تهدید قرار گرفته است. در حال حاضر تعداد پانداهای موجود در جهان 1600 قلاده برآورد می‌شود. پانداها تا 20 سالگی توانایی تولیدمثل داشته و طول مدت بارداری آنها 95 تا 160 روز است.