حمایت از حیوانات اهلی نیازمند تشکیل صنف






ابوالفضل بهرام‌ پوری مدیرعامل مؤسسه حمایت از گونه‌ های جانوری استان مرکزی، با اشاره به دهم مهرماه روز جهانی حیوانات اهلی اظهار کرد : عمده مشکل ما در بحث حمایت از حیوانات به ویژه حیوانات اهلی جای خالی فرهنگ در این حوزه است.

وی با تأکید بر نهادینه شدن فرهنگ حمایت از حیوانات در افکار عمومی گفت : مردم هنوز روش نگهداری، برخورد و حتی نوع درمان بیماری‌های حیوانات را نمی‌دانند. اغلب این عدم آشنایی و نبود فرهنگ در حوزه بیماری‌های حیوانات چالش‌هایی را ایجاد کرده است که وضعیت حمایتی این حیوانات را بغرنج‌تر کرده است.


این حامی گونه‌های جانوری تصریح کرد: باید در بحث افکار عمومی در جهت حمایت از حیوانات با مدیریت بیشتری عمل شود تا در نوع برخورد با حیوانات فرهنگ مردم ارتقاء یابد. این فقدان آگاهی در بحث بیماری‌های حیواناتی چون سگ و گربه که اغلب گفته می‌شود سگ هاری دارد و واکسیناسیون آنها انجام نشده است باعث حساس شدن دستگاه‌های دولتی نسبت به این موضوع و برخورد با نگهداری حیوانات می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیگیر تشکیل صنفی برای حمایت از حیوانات هستیم، گفت : لازم است که برای حفاظت و حمایت از حیوانات صنفی یا اتحادیه‌ای فعال باشد تا یک متولی واحد به مشکلات این حوزه رسیدگی کند.


بهرام‌پوری نیاز امروز حیوانات اهلی را ساماندهی آنها عنوان کرد و افزود: در بحث ساماندهی این حیوانات محیط‌زیست دخیل است، باغ‌وحش که در نهایت تعجب زیرنظر سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری است و همچنین دامپزشکی به نوعی متولیان و حامیان حیوانات محسوب می‌شود و با این تعدد مسئولین امر قطعاً برنامه حمایتی پیش نخواهد رفت و برخوردهای نامناسب و خشونت علیه حیوانات اعمال خواهد شد.



وی به تشکیل پناهگاه حیات برای حیوانات اشاره کرد و گفت : روش قبل برای کنترل سگ‌ها که به واسطه اسلحه از بین برده می‌شدند به هیچ عنوان روش قابل قبولی نبود. به منظور ساماندهی جمعیت سگ‌ها روشی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد، عقیم‌سازی به واسطه عمل جراحی است که در این پناهگاه در حال انجام است که روش درستی نیست چراکه با بیهوش کردن حیوان عقیم‌سازی انجام می‌شود اما، بعد از به هوش آمدن جای زخم قطعاً خود آزاری برای حیوان به دنبال دارد که روش مناسبی نیست.


مدیرعامل موسسه حمایت از گونه‌ های جانوری استان اضافه کرد : می‌ توان از طریق دارو جمعیت این حیوانات کنترل شود نه با اعمال جراحی که بعد از آن آزاری به حیوان تحمیل شود.


وی با تأکید براینکه پرورش حیوانات صرفاً برای استفاده از پوست و خز آنها ناشی از نبود متولی واحد است، گفت: این نبود سازمان امر باعث می‌شود که هرکس به دنبال منافع خود باشد و بدون توجه به حق حیات یک حیوان به دنبال کسب سود خود باشند و تازمانی که یک دستگاه واحد مسئول حمایت از حیوانات نباشد این ناهنجاری‌ها و مشکلات وجود خواهد داشت.


بهرام‌ پوری اظهار کرد: قطعاً رسانه‌ها می‌توانند در ترویج فرهنگ حمایت از حیوانات، کاهش مشکلات آنها و همچنین پیگیری درخصوص نیاز به ایجاد یک دستگاه و متولی واحد برای حمایت از آنها تأثیر بسیاری داشته باشند.
منبع : ایسنا