واکنش به طرح مجلس برای منع سگ‌ گردانی
دکتر قرائی مقدم جامعه‌شناس پرداختن به این مسائل را نشانه کم‌توجهی به مسائل واقعی کشور دانسته و گفت: «متاسفانه عده‌ای در مجلس وظیفه اصلی خود را که تصویب قوانین مناسب برای حل معضلات است را فراموش کرده و مسئله‌ای مانند سگ‌گردانی را اولویت بررسی خود قرار داده‌اند که این موضوع موجب تاسف است.»

قرائی‌مقدم به دلایل مجلس برای تصویب طرح منع سگ‌گردانی اشاره و گفت: «در فرهنگ ما سگ همیشه موجودی وفادار و حامی امنیت خانواده بود است اگر این حیوانات به شکل خانگی و با رسیدگی مناسب در منازل نگه‌داری شوند بیماری‌زا نیستند زیرا الان مانند گذشته نیست و علم دامپزشکی وجود دارد.

وی ادامه داد: حیوانات در کشور ما از حمایت دولتی برخوردار نیستند و بسیاری از آن‌ها به دلیل عدم رسیدگی در باغ وحش تلف می‌شوند. بنابراین نگهداری خانواده‌ها از حیوان خانگی برای جامعه مفید است و ضرری در پی ندارد.

این جامعه‌شناس به سخت‌گیری‌های بی‌مورد در حریم خصوصی مردم پرداخته و تاکید کرد: «سخت‌گیری بیش از حد در حریم خصوصی مردم باعث کاهش نشاط اجتماعی و گسترش بدبینی در مردم می‌شود. ظاهرا عده‌ای تلاش می‌کنند هر روز با طرح تازه‌ای آرامش را از حریم خصوصی مردم سلب کنند.»

این جامعه‌شناس در پاسخ به کسانی که سگ‌گردانی را نماد فرهنگ غربی می‌دانند، گفت: «من بر این باورم که حمایت از حریم حیوانات و پناه دادن به آن‌ها، نماد بدی و شرارت و یا فرهنگ غربی نیست. علاوه بر این برخی از افراد که داعیه مبارزه با فرهنگ غربی دارند در حریم خصوصی خود از مظاهر آن فرهنگ مانند سوار شدن به اتومبیل‌های گران قیمت و لباس‌های آنچنانی بهره می‌گیرند و کسی هم از آنان ایراد نمی‌گیرد. 

بنابراین نمی‌توان گفت که تنها نگهداری از حیوانات کاری مبتذل است و ضرر و زیان اخلاقی برای جامعه به بار می‌آورد بلکه فراموش کردن معضلات واقعی جامعه چون فقر، بیکاری و گرانی زمینه سقوط و انحطاط جامعه را به همراه می‌آورد.»

تلاش مجلس برای محدودکردن حریم خصوصی مردم در حالی است که دولت یازدهم منشور حقوق شهروندی در صیانت از حریم خصوصی مردم را تصویب کرده است.