غذای خرگوش خود را در منزل مدیریت کنید !!

نگهداری از
خرگوش
در منزل نیاز به دقت و مواظبت فراوان دارد.سعی کنید در تغذیه این جونده دقت فراوانی داشته باشید.
خرگوش
ها دارای دستگاه گوارش خاصی هستند و نسبت به آشفتگی های گوارشی حساس می باشند. این مسئله باعث می شود که تغذیه خرگوش شما به یکی از مهمترین جنبه های نگهداری از این حیوان تبدیل شود.

هضم و جذب غذا
غذای خورده شده پس از عبور از معده وارد روده کوچک می شود و سپس به سکوم که کیسه ای در محل اتصال روده کوچک و بزرگ است می رسد.
خرگوش
ها در این محل فاقد آنزیم هایی هستند که برای شکستن سلولز دیواره سلول های گیاهی لازم است و باکتری های داخل سکوم وظیفه تجزیه غذا را بر عهده دارند. جذب مواد مغذی در داخل روده کوچک انجام می شود و برای این که خرگوش بتواند سلولز را جذب کند، غذای خورده شده را به صورت مدفوع استوانه ای کوچکی دفع می کند ( اغلب در هنگام شب ) و سپس دوباره آن ها را می خورد. این کار به خرگوش این امکان را می دهد که مواد مغذی را مجددا وارد دستگاه گوارش خود کرده و از روده کوچک عبور دهد تا بدن بتواند آن ها را جذب کند. 
در
خرگوش
ها معمولا متداول ترین اختلالات گوارشی بر اثر تغییر ناگهانی جیره غذایی اتفاق می افتد زیرا باکتری هایی که در دستگاه گوارش خرگوش نقشی حیاتی دارند، نمی توانند در زمان مناسب خود را با جیره جدید تطبیق دهند. در خرگوش ها درمان با آنتی بیوتیک ها نیز مشکل است، زیرا این دارو ها با عملکرد باکترپی ها تداخل پیدا می کنند. هنگامی که یک خرگوش تازه را به خانه آورده اید، آگاهی از غذایی که خرگوشتان با آن تغذیه می شده است بسیار اهمیت دارد. چنانچه می خواهید جیره غذایی اش را تغییر دهید، دو تا سه هفته اول آن را زیر نظر داشته باشید و این تغییر را به تدریج انجام دهید و مصرف غذای جدید را تا آخر هفته دومی که خرگوش به خانه جدید خود وارد شده به تعویق بیاندازید. غذای جدید را با غذای قبلی مخلوط کنید و به تدریج تا پایان هفته دوم میزان غذای جدید را افزایش دهید تا به دستگاه گوارش خرگوش اجازه دهید خود را با غذای جدید منطبق کند. 

اگر
خرگوش
شما پیش از این از غذاهای تازه استفاده نمی کرده است، باید این گونه غذا را با احتیاط و در مقادیر کم در اختیار آن قرار دهید. شما می توانید طیف گسترده ای از غذاهای تازه شامل گیاه قاصدک، علف، هویج و کلم را به خرگوش خود بدهید. همیشه غذا را قبل از دادن به خرگوش خود خوب بشویید و از تازه بودن آن اطمینان کسب کنید. بسیاری از خرگوش ها هنگامی که برای اولین بار در یک محوطه باز قرار می گیرند، به دلیل این که تا به حال از علف استفاده نکرده اند دچار اسهال شدید می شوند. عواقب این اتفاق می تواند مرگبار باشد، به همین دلیل این نکته حائز اهمیت است که خرگوش خود را قبل از اینکه وارد یک فضای سبز کنید، نسبت به تغذیه علف عادت دهید. 
خوراک های تشویقی که در فروشگاه های لوازم حیوانات خانگی وجود دارند مفید اند اما در هنگام استفاده از این غذاها باید مراقب اضافه وزن در
خرگوش
خود باشید زیرا خرگوش های خانگی ممکن است چاق شوند، به خصوص هنگامی که به وسیله رژیم های غذایی پر انرژی تغذیه شوند. سعی کنید رژیم غذایی متعادلی را برای خرگوش خود فراهم کنید که با نیاز های انرژی آن سازگار باشد.
خرگوش
های خانگی را می توان عادت داد تا از دست غذا بخورند. باید به کودکان آموزش داد که غذا را زیاد در دست خود نگه ندارند، زیرا خرگوش هنگامی که در حال جویدن غذای می باشد ممکن است برای جویدن انتهای تکه غذا دست آن ها را گاز بگیرد. 

رژیم غذایی
انواع مختلفی از غذای
خرگوش
در بازار وجود دارد. بیشتر این محصولات حاوی ترکیبات مختلفی از جمله غلات می باشند. نگرانی های اخیر درباره دانه های درخت اقاقیا که آن را عامل مرگ و میر در برخی از خرگوش ها اعلام کرده اند باعث شده است که بعضی از تولید کننده گان غذای خرگوش، این ماده را از ترکیب غذای خود حذف کنند. هنگام خرید غذای خرگوش به برچسب ترکیبات تشکیل دهنده آن توجه کنید.

منبع:
تالار گفتگوی زیرون. نگارنده ZZVF