پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • نور شب توتورو دیوراما ◄ نور شب توتورو دیوراما
      لامپ زیبای رزین اپوکسی دارای نمای دلگرم کننده ای از توتورو و دوستانش است که روی شاخه درخت نشسته اند و صحنه ای نمادین از فیلم را ثبت می کنند. Totoro Diorama Night Light توسط ResinLamp جادوی انیمیشن محبوب ژاپنی My Neighbor Totoro را به خانه شما می آورد. می توان از آن به عنوان نور شب، نورپردازی خلق و خو یا به سادگی به عنوان یک قطعه تزئینی استفاده کرد. فیگورهای مینیاتوری انیمیشن My Neighbor Totoro از پایین توسط چراغ های LED که در یک پایه چوبی ادغام شده اند، روشن می شوند.
  • صندلی اختاپوس ◄ صندلی اختاپوس
      صندلی خلاقانه الهام گرفته از اقیانوس که توسط هنرمند اسپانیایی ماکسیمو ریرا طراحی شده است . شاخک‌هایی که با چرم سیاه پوشیده شده‌اند در پشت این تخت دریایی شگفت‌انگیز قرار دارند. صندلی اختاپوس اولین قطعه از مجموعه صندلی حیوانات است .
  • مبل کرگدن ◄ مبل کرگدن
      مبل با الهام از حیوانات طراحی شده تا شبیه اسب آبی در اندازه واقعی باشد . مبل کرگدن دست ساز از قاب فولادی پوشیده شده از پلی اورتان چرم مانند که شبیه پوست اسب آبی بدون مو است.
  •  لانه پرنده غول پیکر ◄ لانه پرنده غول پیکر
      اینستالیشن هنری چشم نواز در تالین، استونی، برجی با لانه پرنده غول پیکر و سه تخم مرغ بزرگ است که در شب روشن می شوند تا درخششی مسحورکننده ایجاد کنند. در قلب منطقه بندر نوبلسنر تالین، دکل قدیمی دوباره به یک چیدمان هنری منحصر به فرد معروف به "لانه" تبدیل شد. نصب نور "آشیانه" توسط Velvet توسط توسعه دهنده املاک و مستغلات Merko سفارش داده شد تا زندگی جدیدی را به چشم انداز شهری بیافریند. لانه غول پیکر پرنده با تخم مرغ های درخشان با نشان دادن اینکه چگونه تخیل می تواند فضاهای روزمره را تغییر دهد، الهام بخش عابران، به ویژه کودکان است.
  • وزغ نگهبان ◄ وزغ نگهبان
      ربات شنا به شکل قورباغه در سراسر پرو موج می زند و با ایجاد اختلال در چرخه پرورش پشه ها با پشه ها مبارزه می کند. پشه هایی که بیماری هایی مانند دنگی را منتقل می کنند، تخم های خود را در آب ساکن می گذارند. وزغ نگهبان حرکتی را در آب راکد ایجاد می کند و از تخم گذاری موثر پشه ها جلوگیری می کند. قورباغه با ایجاد آشفتگی در سطح آب، زنده ماندن و تبدیل شدن به پشه بالغ را برای لارو پشه غیرقابل پذیرش می کند. وزغ نگهبان که توسط VML پرو و ​​Sapolio طراحی شده است، یک راه حل با انرژی خورشیدی است که با اپیدمی ویرانگر دنگی در پرو مبارزه می کند. در مناطقی که با کمبود آب و نرخ بالای انتقال مواجه هستند، این نگهبان مبتکر امید به آینده ای سالم را ارائه می دهد.
  • خانه درختی گنبدی ◄ خانه درختی گنبدی
      با خانه درختی گنبدی شکل، حیاط خلوت خود را به یک پناهگاه لوکس تبدیل کنید و ترکیبی بی نظیر از راحتی و ارتباط با طبیعت را ارائه دهید. Dome Tree House توسط DomeSpaces اوج کمپینگ در فضای باز است . نصب و لوازم جانبی آسان، با گزینه‌هایی مانند پنکه‌های خورشیدی و نورگیر، بهترین مکان برای استراحت در تمام طول سال برای بزرگسالان و کودکان است. خانه درختی گنبدی شکل که از فولاد گالوانیزه بادوام ساخته شده و با PVC شفاف تزئین شده است، خلوتگاهی دنج در میان طبیعت فراهم می کند. راه جدیدی برای لذت بردن از فضای باز را با خانه درختی گنبدی نوآورانه کاوش کنید.
  • پهپاد مینیاتوری ◄ پهپاد مینیاتوری
      پهپاد مینیاتوری ساخته شده برای پرواز ازدحام مستقل شبیه یک زنبور رباتیک است و از الگوهای پرواز طبیعی زنبورها الهام گرفته شده است. Festo BionicBee تنها 34 گرم وزن دارد و به لطف ساختار فوق العاده سبک و مانور استثنایی، از قابلیت های چشمگیری برخوردار است. مجهز به فناوری پیشرفته، هر پهپاد به طور مستقل در یک گروه حرکت می کند و مسیرهای از پیش تعیین شده را با دقتی بی نظیر دنبال می کند. از طریق کالیبراسیون هوشمند، زنبور Bionic عملکرد را بهینه می‌کند و هماهنگی یکپارچه را در میان گروه تضمین می‌کند. این نوآوری نشان دهنده اوج بیومیمیک و پیشرفت تکنولوژی در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین است.
  • گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا ◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
      اسباب‌بازی قابل تمدید چاپ سه بعدی که شبیه شخصیت ترسناک گیاه پیرانا از بازی‌های ویدیویی کلاسیک Super Mario Bros است. از Grabber قابل گسترش گیاه پیرانا برای برداشتن اقلام از مکان های صعب العبور، اعم از تنقلات، کلیدها یا سایر اشیاء کوچک استفاده کنید. نسخه چاپی سه بعدی که توسط Alice3DTreasures از مواد PLA سازگار با محیط زیست ساخته شده است، هم پایدار و هم برای محیط زیست بی خطر است. هر گیربکس تحت بازرسی های کیفی کامل قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا را برآورده می کند و در مجموعه اسباب بازی های طرفداران ماریو قرار می گیرد.
  • صندلی چوبی به شکل زرافه ◄ صندلی چوبی به شکل زرافه
      صندلی چوبی به شکل زرافه دارای کشوی یکپارچه برای نگهداری کاغذ طراحی و مداد رنگی است. صندلی زرافه طراحی شده توسط لوئیس لیم برای بچه ها به عنوان میز نقاشی و بزرگسالان می توانند از آن به عنوان صندلی برای نشستن و استراحت در حین بازی کودکان استفاده کنند.
  • lمیز کار مشترک با گربه ◄ lمیز کار مشترک با گربه
      میز اداری ارگونومیک با طراحی توخالی تضمین می کند که دستان شما در ارتفاع مطلوب قرار دارند و فشار و ناراحتی را در ساعات طولانی کار کاهش می دهد. میز توخالی طراحی شده توسط SUNRIU وعده می دهد که تجربه فضای کاری را با نگه داشتن دستان شما در ارتفاع عالی افزایش دهد. ناحیه فرورفته در داخل سطح میز شکل گرفته است و با ظرافت برای نگه داشتن دستان شما هنگام درگیر شدن با کارهای روزانه خود، حجاری شده است. میز ساخته شده از تخته سه لا شامل نقاط تعیین شده برای وسایل ضروری و ابزارهای رایج است که جریان کار را بهینه می کند و به هم ریختگی را به حداقل می رساند.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29341    |     صفحه 1 از 2935
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

استفاده بهینه از ضایعات نان در تغذیه دام



چكیده
در سالهای اخیر به دلایل متعدد از جمله كیفیت نامناسبنانهای سنتی و قیمت پایین نان، كشور ما با انبوهی از ضایعات نان مواجه است، بطوریكه گاهی تا 30% نان تبدیل به ضایعات می شود و با توجه به حجم بسیار بالای مصرف ناندر كشور، این رقم بسیار قابل توجه می باشد. بر اساس گزارش ایرنا، شهروندان ایرانیسالانه 300 میلیون دلار نان ضایع می كنند. با توجه به كپك زدگی بخش قابل توجهی ازضایعان نان، احتمال وجود مایكوتوكسین ها در آنها بسیار زیاد می باشد. مایكوتوكسینها سموم قارچی هستند كه در حیوانات و انسان خاصیت جهش زایی و سرطان زایی دارند. دربین مایكوتوكسین ها 14 نوع سرطان زا وجود دارد و آفلاتوكسین ها قوی ترین و خطرناكترین آنها هستند. وجود آفلاتوكسین ها در غذای دام علاوه بر اینكه برای آنها بیماریزا است، وارد شیر آنها شده و از طریق مصرف شیر و دیگر فراورده های لبنی وارد بدنانسان می شوند. این فرآورده های غذایی برای انسان مضر و بسیار خطرناك می باشند. از طرفی با توجه به آلوده بودن درصد زیادی از شیرهای تولیدی كشور ما به آفلاتوكسین ها،امكان عرضه شیر و فرآورده های لبنی در بازارهای بین المللی وجود ندارد.استانداردهای موجود در بسیاری از كشورها، حداكثر مقدار مجاز آفلاتوكسین ها را درغذای دام و طیور، 20 میكروگرم در كیلوگرم (ppb) تعیین نموده اند و البته حداكثرمقدار مجاز آن در شیر، 5/0 میكروگرم در كیلوگرم (ppb) می باشد. با توجه به تحقیقاتانجام شده در كشور ما مشخص گردیده است كه میزان آفلاتوكسین در شیر و فرآورده هایلبنی بیش از حد مجاز می باشد. لذا با توجه به اینكه بخش اعظم ضایعات نان، كپك زدهبوده و مصرف آنها درتغذیه دام غیر مجاز است؛ در شرایط موجود معدوم نمودن ضایعات نانبه دلیل هزینه های مربوط به آسیب های انسانی و خسارات مادی فراوانی كه انواعسرطانهای ناشی از مایكوتوكسین ها در پی دارد، مقرون به صرفه تر است. اما از طرفی باتوجه به حجم بسیار بالای این ضایعات اگر به طریقی مایكوتوكسین های آن حذف و یا بهحد مجاز تقلیل یابند می توان از آن در تغذیه دام استفاده نمود. لذا انجام تحقیق جهتتعیین میزان واقعی آفلاتوكسین ها در ضایعات نان و انتخاب مناسب ترین روش حذف یاكاهش مایكوتوكسین ها از ضایعات نان و طراحی كارخانه عمل آوری نانهای خشك ضایعاتی،امری ضروری بوده و در صورت تحقق آنها می توان سالانه از مصرف توأم با مخاطره وهمراه با خسارات انسانی و مادی فراوان انواع سرطان و نیز هدر رفتن چند صد میلیوندلار ضایعات نان جلوگیری كرد.
مقدمه
بر طبق گزارش ایرنا گاهی تا 30 درصدنان تبدیل به ضایعات می شود كه با توجه به حجم بسیار بالای مصرف نان در كشور ماسالانه حدود 300 میلیون دلار از گندم های تولیدی و وارداتی ضایع می شود. این درحالی است كه كشور ما یكی از بزرگترین وارد كنندگان گندم در جهان است. كارشناسان ازضایعات نان به عنوان بزرگترین اسراف ملی یاد می كنند و از این رو ضمن تأكید بربهینه سازی مصرف، خواستار جلوگیری از هدر رفتن یارانه اختصاص یافته به نان هستند. آمار رسمی بیانگر این موضوع است كه تا پایان سال 1381 بیش از 10 هزار میلیارد ریال،صرف یارانه نان شده است. همچنین یارانه نان، 79 درصد كل یارانه ها را در سال 1381به خود اختصاص داده است كه البته با در نظر گرفتن یارانه گندم، دولت در سال 1381،دوازده هزار و چهارصد میلیارد ریال یارانه برای یك كالا پرداخته است. اما در نگاهعمیق تر به این مسأله متوجه خواهیم شد كه این تنها بخش ناچیزی از ضرر و زیانی استكه مصرف نامناسب نان ـ كه البته آن هم ناشی از كیفیت نامناسب نانهای سنتی و قیمتپائین نان است ـ به همراه دارد. همانطوری كه می دانیم تقریباً اكثر این ضایعات نانكه به صورت نانهای خشك می باشد به مصرف تغذیه دام می رسد. این نانهای خشك اكثراً بهصورت كپك زده و حاوی سموم قارچی بوده كه برای انسان بسیار خطرناك و سرطانزا میباشند. كاملاً واضح است كه هزینه های مربوط به آسیب های انسانی و در درجه بعد هزینههای مادی درمان انواع سرطان های ایجاد شده توسط این سموم بسیار بسیار بیشتر از ضررو زیان اقتصادی ناشی از هدر رفتن گندم و یارانه دولت می باشد. مطمئناً جدا از مسألهمربوط به آسیب های انسانی، هزینه درمان، داروهای مورد نیاز و مسائل مرتبط با آن درهر مورد سرطان بسیار قابل توجه بوده و شاید یارانه ای كه دولت مجبور خواهد شد دردراز مدت برای آن بپردازد ـ با توجه به دوره طولانی درمان سرطانها و قیمت بالایدارو و... ـ از یارانه گندم و نان هم بیشتر شود.
بحث
مایكوتوكسینها
تعداد بسیار زیادی از كپك ها تركیبات سمی بنام مایكوتوكسین (Mycotoxin) تولیدمی كنند. در قارچها و سایر ارگانیسم ها، متابولیت های اولیه تركیباتی هستند كه جهترشد و تكثیر ضروری می باشند و متابولیت های ثانویه در انتهای فاز لگاریتمی رشدتشكیل می شوند و اهمیت آشكاری در رشد و یا متابولیسم ارگانیسم ندارند. به طور معمولاین تركیبات هنگامی تشكیل می شوند كه مقادیر زیادی از پیش سازهای متابولیكی اولیهنظیر اسیدهای آمینه، استات، پیروات و غیره تجمع یابد. در واقع ساخته شدن مایكوتوكسین هاتوسط قارچ روشی است كه از طریق آن، تركیبات پیش ساز مازاد بر نیاز متابولیكی، كاهشمی یابد (6) و (8). در بین مایكوتوكسین ها، 14 نوع سرطانزا وجود دارد كه در اینمیان آفلاتوكسین ها (Aflatoxins) از نظر سرطان زایی قوی ترین تركیبات می باشند. آفلاتوكسین ها توسط دوكپك آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus flavus) و آسپرژیلوسپارازیتیكوس(Aspergillus parasiticus) تولید می شوند(12). آفلاتوكسین ها انواعمختلفی دارند، شامل آفلاتوكسین M2, M1 G2, G1, B2, B1 و مشتقات آنها كه آفلاتوكسین B1 قوی ترین نوع می باشد (8). بازتاب نور این شش توكسین در زیر نور ماوراء بنفش (UV) به صورت زیر می باشد (8)
:B2,B1آبی، G1: سبز، G2: سبزـ آبی، M1: أبی- بنفش، M2: بنفش.
آفلاتوكسین ها در طیف وسیعی از مواد غذایی نظیر خوراك دام وطیور، شیر، آرد گندم، آرد سویا، كشمش، پنیر، ماست، سوسیس های تخمیری، گوشت های عملآوری شده و ... مشاهده شده است (6). در صورت كپك زدگی خوراك دام و تولید آفلاتوكسین (AFB1) B1 در آن، مشتق 4-Hydroxy آن یعنی آفلاتوكسین M1 ( AFM1) در شیر مشاهده میشود كه همانند AFB1 اثرات هپاتوتوكسیسیتی (Hepatotoxicity) و سرطان زایی دارد (1) و (4). البته باید ذكر شود كه محققین مختلف وجود آفلاتوكسین های M4 , M2 , M1 را درشیر گزارش كرده اند كه همگی آنها مشتقات آفلاتوكسین های B1 و B2 می باشند. امامهمترین آفلاتوكسینی كه در شیر و فرآورده های لبنی وجود دارد نوع M1 می باشد(9) و.(17)

در مورد حداكثر مقدار مجاز AFB1 و AFM1 در كشورهای مختلف قوانین متنوعیوجود دارد اما به طور معمول حداكثر مقدار مجاز AFB1 را در خوراك دام 20-10 میكروگرمدر كیلوگرم در نظر می گیرند. مطالعات مختلف نشان داده اند كه میزان تولید AFM1 درشیر چیزی حدود 2-1% میزان AFB1 در خوراك دام می باشد. بنابراین در بسیاری از كشورهاحداكثر مقدار مجاز AFM1 را در شیر 5/0- 01/0 میكروگرم در لیتر تعیین می كنند (8) و (13). با توجه به اینكه در عمده كشورهای در حال توسعه از جمله ایران، حجم قابلتوجهی از خوراك دام آلوده به كپك و در نتیجه آفلاتوكسین های متنوع بخصوص AFB1 میباشد وجود AFM1 در شیر دامها امری طبیعی می باشد. حتی در كشورهای توسعه یافتهنظیر آمریكا نیز گاهی اوقات شیوع های گسترده ای از AFM1 را در شیرهای تولیدی میتوان دید. در مورد نحوه اثرات سرطان زایی آفلاتوكسین ها مطالعات متعددی توسط محققینمختلف انجام شده است و اكثر محققین بر این عقیده اند كه آفلاتوكسین ها بخصوص نوع B1 كه قوی ترین و سمی ترین نوع نیز هست از طریق اتصال به ملكولهایDNA سلول و ایجاد جهشهای نقطه ای در آن و اختلال در سنتز DNA اثر خود را می گذارند. البته بجز اسیدهاینوكلئیك، سایر ماكروملكولهای سلولی نیز ممكن است تحت تأثیر آفلاتوكسین ها قراربگیرند (11) و (16). مشخص شده است كه تركیبات آنتی اكسیدانی BHA و BHT قادرند خاصیتجهش زایی AFB1 را به میزان دو برابر افزایش دهند (15). همچنین ثابت شده است كه سمیتآفلاتوكسین ها در حیوانات جوان و جنس نر بیشتر می باشد. روش های مختلفی جهت اندازهگیری مقدار آفلاتوكسین ها در خوراك دام و مواد غذایی وجود دارد از جمله EIA , ELISA , RIA, TLC , HPLC (13) و (17). البته بایستی توجه داشت كه در هركشوری با توجه بهامكانات موجود بایستی سعی شود كه از دقیق ترین و ارزان ترین روش جهت اندازه گیریاین سموم بسیار خطرناك استفاده شود و سپس با مشخص كردن میزان تقریبی سموم در موادغذایی مختلف بخصوص خوراك دام، حد مجازی برای آن تعریف شده و همچنین راههایی جهت حذفیا كاهش این سموم در مواد غذایی معرفی شود.
در مورد تأثیر یا عدم تأثیرفرآیندهای مختلف بر روی آفلاتوكسین M1 موجود در شیر مطالعات و تحقیقات بسیاری انجامشده است. در مورد تأثیر حرارت پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون، بعضی از محققین براین عقیده اند كه میزان AFM1 در طی این فرآیندها كاهش می یابد اما اكثر محققین براین باورند كه حرارت بر روی این سموم تأثیری ندارد. در مورد تأثیر سرد كردن وانجماد نیز نظراتی مشابه با تأثیر حرارت وجود دارد (14). بعضی از محققین بر اینباورند كه در فرآورده ای نظیر ماست كه محیطی اسیدی دارد مقدار AFM1 فعال كاهش مییابد اما این نظریه بوسیله محققین دیگر مورد قبول واقع نشده است. در تهیه انواعپنیر با توجه به اینكه آب پنیر یا whey از لخته یا Curd جدا می شود، بعضی ازدانشمندان معتقدند كه AFM1 در آب پنیر قرار گرفته و بنابراین در خود پنیر AFM1 وجودندارد اما اكثر محققین نشان داده اند كه AFM1 هم در خود لخته پنیر و هم در آب پنیروجود دارد و حتی گفته می شود كه مقدار AFM1 در لخته پنیر بسیار بیشتر از آب پنیر میباشد. در شیرهای تغلیظ شده نیز وجود AFM1 ثابت شده است. در مورد خامه و كره گفته میشود كه با توجه به اینكه AFM1 بیشتر تمایل دارد كه در فاز آبی قرار گیرد بنابرایندر هنگام تهیه خامه و كره، این ماده به میزان خیلی كم وارد خامه و كره شده بنابراینمیتوان گفت كه در بین محصولات لبنی كره و در درجه بعد خامه دارای كمترین میزانآفلاتوكسین میباشند (3) و (10)
با توجه به مجموع مطالب ذكر شده، محققینسالهاست كه در تلاشند تا به طریقی این آفلاتوكسین ها را از مواد غذایی مختلف ازجمله خوراك دام و شیر حذف نمایند و راههایی نیز تاكنون پیشنهاد شده است.
سولفیتها و بی سولفیت ها از جمله افزودنی های غذایی هستند كه به طور گسترده و به منظورهایمختلفی در مواد غذایی استفاده می شوند. مطالعات متعددی نشان داده اند كه سولفیت هاو بی سولفیت ها قادرند AFB1 را شرایط آزمایشگاهی و در بعضی مواد غذایی مثل ذرتتجزیه و غیر فعال كنند. همچنین بر پایه این نتایج تحقیقاتی نیز بر روی شیر انجامشده است و نشان داده شده كه بی سولفیت پتاسیم 4/0% قادر است میزان AFM1 را در شیركاهش دهد (2) و (5) و (7).
پراكسید هیدروژن در بعضی مواد غذایی از جمله بادامزمینی قادر به تجزیه AFB1 بوده، در شیر نیز در غلظت حدود 6% در كاهش غلظت AFM1 مؤثرمی باشد (2) و (8). عده ای از دانشمندان تأثیر H2O2 را در كاهش آفلاتوكسین ها درخوراك دام بررسی نموده و نتایج مختلفی بدست آورده اند(14).
اشعه ماوراء بنفش (UV) قادر است كه بعضی از انواع آفلاتوكسین ها از جمله AFM1 را در شیر تجزیه كند. مطالعات نشان داده است كه تأثیر اشعه ماوراء بنفش در حضور حرارت افزایش می یابد. همچنین بیان می شود كه تأثیر اشعه ماوراء بنفش در كاهش مقدار آفلاتوكسینها در pH های مختلف، متفاوت می باشد و در این مورد گزارشات متنوعی وجود دارد. بعضی از محققینمعتقدند كه استفاده توأم H2O2 و اشعه ماوراء بنفش تأثیر بیشتری در كاهش مقدارآفلاتوكسین ها در مواد غذایی دارد (18) و(19).

در مورد مكانیسم تأثیر تمام اینتركیبات بر روی آفلاتوكسین ها نیز تحقیقات بسیاری انجام شده است و نظریه مختلفی نیزرائه شده است كه از ذكر آنها در این مقاله خودداری می شود.
در نهایت می توان
گفت كه اگر چه كه به عقیده كارشناسان ضایعات نان بزرگترین اسراف ملی می باشد اما درنگاهی عمیق تر می توان متوجه شد كه علاوه بر این مطلب، ضایعات نان یكی از بزرگترینتهدید كننده های سلامت عمومی جامعه نیز بوده و حتی اگر تنها و تنها به جنبه اقتصادیقضیه توجه شود مطمئناً در دراز مدت، ضرر و زیان اقتصادی ناشی از مصرف توأم بامخاطره آنها، با توجه به هزینه های گران درمان سرطان ها و مسائل مرتبط به آن از هدررفتن چند صد میلیون دلار یارانه گندم و نان نیز بیشتر می باشد. لذا با توجه بهمجموع مطالب ذكر شده پیشنهاد می شود كه با انجام تحقیقات لازم، مناسبترین روش حذف ویا كاهش مایكوتوكسین ها از ضایعات نان ـ كه یكی از مهمترین منابع مایكوتوكسین درخوراك دام می باشد ـ انتخاب و با طراحی كارخانه های عمل آوری نانهای خشك ضایعاتی،سالانه از مصرف توأم با مخاطره و یا هدر رفتن چند صد میلیون دلار ضایعات نانجلوگیری نمود
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ نور شب توتورو دیوراما
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle